Flat jords taktikk

Sååå…

Hei. Lenge siden sist. Blir lengre og lengre mellom hver gang jeg skriver her. Men det er ikke så stor hunger etter mine tanker om ting uansett, så… Men idag kommer det et innlegg om løgn, sannhet og vitserier i post-fakta samfunn.

I skrivende stund ser det ut til at Donald Trump vil tape valget og rykter spres vilt på nett. FaktiskDOTno har skrevet bekymmringsmelding til VG om «Feilinformasjon om valgfusk i USA florerer i Norge», hvor alle 9 punkter blir avvist som feil, ofte ved at andre kilder sier det er feil. Bra stykke arbeid der.

Så «ytre høyre radikale populist ekstreme på ytterste høyre fløy» hevder noe, mens FaktiskDOTno hevder noe annet grunnet kilder.

Hva som skjer, vet ingen. Jeg har sett mye data som tilsier at noe er galt, men jeg er ikke i USA. All informasjon jeg får er via nettets strøm av videoer, bilder og data.

Så legger noen jeg følger ut en video hvor CNN har en P0rnH0b blooper (se bilde under) og jeg retweeter umiddelbart. Det er jo fantastisk at noen driter på draget såpass.

LOL! Gi meg kraft!

Men så innser jeg jo at videoen er jo falsk. Noen har køddet med orginalen. Det var aldri noe PornHub uhell på CNN. Så jeg konfronterer personen på twitter med dette og da får jeg høre at det var jo bare en spøk. En spøk MANGE går på. Denne spøken er blandet med faktiske retweets om valgfusk videoer ifra USA.

Valgfusk nr 1

Falgfusk nr2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, vi nærmer oss nå poenget med flatjords taktikk. Men jeg vil komme med noen flere eksempler.

Det går mange konspirasjonsteorier om organisert pedofili nettverk på nett. Gjerne blandet med satanisme og andre okkultisme. Vi kan slenge med Q her og alle de tingene han/hun skriver på forum. 

Og det stemmer nok. Mange bilder viser sterkt at rike leker med okkultisme og sataniske symboler. Ekte og brennende, eller ironisk og kaldt, er uvesentlig. De er der. De gjør det. Men så skal noen være kreative igjen.  Systemkritikkere må teorisere litt på konspirasjonene og gjøre det litt mer komplisert enn det man lett kan se. 

Her står en av verdens mektigste menn sammen med den kjente sataniske kunsteren/ritual shaman foran bildet «summoning satan». Bedrevitere vil jo si «Jommen, jommen. Dette er jo ironi. Dette er jo bare bare bare.» Og det er greit. Det kan hende det bare er for lolz. Men det forandrer ikke faktumet. De står der, sammen foran et satanisk bilde. Det er mange andre bilder også som kan hevdes «ironisk», men det vi ser er det vi ser.

 

Panda øyer.

Noen deler bilder av barn med blåveiser som skaper mønster av panda øyer.

De hevder det er grunnet [eksplisitt seksuell aktivitet] som gir dem disse blåveisene. Ja, de er eksplisitte. Så viser det seg at disse barna er faktisk offer for KREFT. En ille nok tragedie. Og de får disse blåveisene grunnet denne sykdommen. Man kan finne de samme bildene på legesider som beskriver hvordan dette henger sammen. 

Så barna har ikke blitt seksuelt misbrukt, men blir brukt i en seksuell kontekst. Altså de som angivelig skal ADVARE oss mot dette, putter uskyldige, syke, kanskje døde barn i denne konteksten.

Det er SYKT at man gjør det i seg selv, forstår dere? Det er sykt å bruke kreftsyke barn i en slik kontekst for å sjokkere. Det er en form for OVERGREP I SIN EGEN RETT!!! DET ER GALT! DET ER ONDT! 

Jeg blir forbanna og konfronterer avvikene som driver med dette. De svarer da «Joda, det kan nå hende, men vi forteller en liten løgn for å heve frem en STOR sannhet».

NEI! Det er ikke slik det funker. Når man er sannhetssøkende, lager man ikke vitser som kan gå for sannhet i svake øyeblikk. Man lyver ikke litt for å få frem sannhet heller.

Her hadde jeg en debatt med et slikt avvik. Som dere ser har twitter fjernet hva han/hun sier. Dette er nok en grunn til å være imot sensur. Jeg kan ikke vise hva som ble sagt, hvor han AVSLØRER at han vet det er kødd. Så sensurern, hindrer meg å vise dere sannheten.

 

Fordi når løgnen blir avslørt, vil den istedet tåkelegge sannheten ytterligere. Og hvis JEG får være konspiratorisk her… Dette tror jeg folk med makt ønsker.

VI spiller DERES spill. Vi blander kort. Vi er kreative. Vi lyver bare litt for å fremheve sannheten. Overdriver litt for kjentfolk. Kanskje ta en vits som er uklar er en vits. Nå må ikke AndyAce83 være så kjip. Og vi ler og vi fantaserer oss ut i det useriøse. 

Vi driver Flat jords taktikk.

Vi brenner ned vår kredibilitet ved å bruke for mye fantasi og vi blir tatt gang på gang. Så fnugget av sannhet, som kan være ille nok, blir druknet i svada og vås fra byoriginaler, avvik og annet støy. 

Jeg ser noe halvsant, biter på, deler og blir da en del av de «dårene der». De som tror på «flatjord». 

Jeg vil derfor gjøre et skille. Det skillet har kommet tidligere i bloggen min, men jeg vil gjøre de tydelig nå. Det er to typer egentenkere innenfor området jeg snakker om nå.

Systemkritikkere og konspirasjonsteoretikere.

For Didrik Søderlin, John Færseth og andre i trollfabrikken er vi alle de samme. Ha ingen illusjon om noe annet, men for MEG er det et viktig skille. Men skillet betyr ikke at man ikke har felles fiender og felles grunnsyn og sak. Ateistiske bedrevitere og folk med dominans og kontroll behov er våre begges motstandere, men etter det kommer skillet.

Konspirasjonsteoretikere liker bare å fantasere, overdrive, forvirre og hevde seg SMARTERE og mer BELYST enn andre fordi de vet at X er egentlig Y. De har ingen evne til å kommunisere og er låst i sitt syn. De har rett, andre har feil. Det gir dem rett til å legge ut bilder i feil kontekst, overdrive og lyve. De er faktisk bedrevitere med alternativ perspektiv på ting, om du vil.

Systemkritikker – En person som er kritisk til systemet fordi den gir mennesker makt og ansvarløshet. En bevissthet på at man må være kritisk til makta, alltid, og at sannhet og frihet må til for å kunne leve. Og ja, noen ganger kan slikt være organisert og skjult (okkult).

Systemkritikkere, kan kritisere og hevde alt hva konspirasjonsteoretikere gjør. Men de bruker andre verktøy og er mer opptatt av sannheten, uansett hva den er og hvor den leder.

De vil fremheve alternative vinklinger, ideer og argumenter. De mener at systemet er umennesklig og kan gjøre mye skade hvis man ikke er på vakt, være det skolesystem, helsesystem (somatisk og psykiatrisk) eller andre system og instutisjoner.

Mennesker mister sin følelse av ansvar i systemet (dehumanisering), og over tid vil maktovergrep naturlig komme. Være det å la pedofile få misbruke barn i barnevern, eller at politikere lager hemmelige kabaler og internasjonale nettverker, eller at udemokratiske agendaer settes til verk ved bruk av lobbyvirksomhet o.l..

Det er faktisk i mennesket natur å ha agendaer og manipulere andre. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ikke en konspirasjonsteori, for å si det slik. 

Konspirasjonsteoretikere kan derfor være en alliert med systemkritikkere på det beste. Mange av mine systemkritikker er basert på mer edruelige refleksjoner rundt konspirasjonsteorier, hvor jeg har fjernet det mest kreative og kondensert det til hva som kan bevises og hva de bevisene kan mulig indikere.

Men på det verste er konspirasjonsteoretikere systemkritikkeres verste fiender når de driver med flat jords taktikk. Altså at de overdriver, lyver, «tuller» og driver med psykotiske fantasier langt vekk fra noen rasjonell virkelighet. Som flat jord. 

Hva er egentlig flat jord? Det er folk som tror at jorden er flat.

Mitt syn på flat jord er som følger: Det er 99,9% sikkert bare tull. Hvorfor sier jeg ikke 100%? Fordi jeg har aldri tatt en båt og seilet jorden rundt. Jeg kan ikke si med 100% at jorden er rund før jeg selv har reist rundt kloden selv og kan bekrefte dette. Det er mulig at det er en STOR løgn om å fortelle oss at jorden er rundt når den er flat, men jeg aner ikke hvorfor folk skulle ville det.

Jeg forstår derfor ikke hvorfor folk 1) tror dette og 2) skulle bry seg. Hva praktisk forandres ved at jorden er flat? Opphører tyngdekraften? Nei. Har det noe dag til dag forskjell? Nei. Men jeg brenner ikke for å kvele slike «farlige» ideer heller, som bedreviterene gjør. De plages av at folk tror jorden er flat.

Det jeg derimot ser, er at for de fleste (og ja, dette inkluderer meg selv) er denne gruppen med byorginaler, fjols som bedriver psykotisk fantasi og de har blitt et ytterpunkt, et anker, en ende for hvor dumme ideer noen folk kan forfekte.

Som et synonym til «konspirasjonsteoretiker» er «du er akkurat som en flat jord kar» blitt et sjakk matt for debatt. De blir brukt som en bås-setter for systemkritikk som kan være legitim. De ødelegger. Men alle konspirasjonsteoretikere som bruker for mye fantasi og kreativitet i sin systemkritikk bedriver flat jords taktikk. De spiller på dette. De tar sannheten, og tåkelegger den med tullball og hindrer sannheten fra å komme frem. 

Ikke driv med flatjords taktikk. Da er man nyttige idioter. Del bare ting på nett du mener er reelt. Ikke del vitser og regn med at folk «forstår». Folk forstår IKKE og vil bruke det imot all systemkritikk.

PS: For å komplisere, men også modere litt, vil jeg påpeke at IKKE alle vitser alltid er feil. Babylon Bee f.eks er en satire side som deler mye «falske nyheter» som mange blir lurt av. Men de er konsekvente. De blander ikke LØGN med sannhet for å overbevise. Alt er satire, hele tiden. Skal man TULLE og man ikke BARE tuller, så TULL TYDELIG. 

Øvelsesoppgave:

Er du konspirasjonsteoretiker eller systemkritikker? Skriv et utfyllende svar.

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on november 6, 2020, in ??? and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: