«Hva skal jeg stemme i valg 2017?» – To brungrums alternativer

Sååå…

Det er snart valg igjen og da er det på tide at AndyAce83 tar på seg analytiker brillene sine og analyserer partier vi kan stemme på til høsten.

Jeg har allerede gått igjennom de store partiene (og rødt, venstre, SP, SV, Krf) i mitt første blogginnlegg om dette ved navn: «Hva skal jeg stemme i valg 2013?» – AndyAce83 forklarer deg det. Så nevnte jeg det lille tullball partiet som har fått meget makt ved navn MDG i mitt andre innlegg ved navn “Hva skal jeg stemme i valg 2013?” – Miljøpartiet de Grønne oppdatering. Disse utgreiingene står like støtt i 2017. Ikke nødvendig å gå på igjengrodde stier.

Så idag skal vi gå igjennom to brungrums partier. Nemlig Alliansen og Liberalistene. La oss starte på slutten, med Alliansen.

Alliansen.

Jeg hørte om Alliansen i år. En kar på twittær nevnte Hans Lysglimt Johansen. Jeg hadde aldri hørt om han, men jeg så da et opptak av hans opptreden på Trygdekontoret og han blåste mitt sinn. Han bryter alle fordommer man kan ha om en politiker. Han har selvironi, humor og (lys)glimt i øyet. Tror nesten ikke han nikket rytmisk engang. Jo, det var vel kanskje litt rytmisk nikking. Men IKKE MYE!

Hans Jørgen Lysglimt er Partileder i Alliansen. Hva står Alliansen for? Brungrums. De er mye mer slemme enn Frp noengang var. De er som Trump. Men nå som vi er ferdig med å fordømme dem, la oss se hva de faktisk står for via deres nettside.

På deres nettside står det «For våre norske tradisjoner, våre norske verdier og vår selvstendighet.» Allerede her får man grøssninger. Er det mulig å være så slem i 2017? Har de ikke hørt Imagine av Lennon?

De skriver videre «Utover å ønske Norge ut av EØS og Schengen er Alliansen-kandidatene er fristilte til fritt å fronte sine egne hjertesaker. » Med andre ord kan alle representantene i Alliansen mene hva de vill! Helt utrolig. De skal ikke ha en -isme forståelse. De skal ikke enten være klart FOR eller klart IMOT privatisering av ting.

Jeg har skrevet om -isme forståelser før. Vi ser det nå med Høyre. De vet utifra sin -isme at privatisering er schjempe bra. Så nå skal de privatisere NSB. Hva er konservativt med det? Det er ikke konservativt.

Konservativt er å bevare hva som fungerer, ikke privatisere alt over en lav sko fordi… «-isme». I Høyre skal man mene det samme, og alt skal privatiseres på grunn av ideologi tilsier at det er det beste. Det blir like tullete som at alt skal være statseid pga -isme.

Men i Alliansen ser det ut til at man kan mene hva man vil, så lenge man er imot international innflytelse på nasjonal politikk. Skumle greier.

Alliansen skriver «Alliansen er samlet rundt erkjennelsen av at politikken ikke lenger først og fremst er et valg mellom venstre og høyre, men heller mellom globalisme og nasjonalisme» Tankekrim faktor 15 her altså.

Alliansen blir litt som Frp uten all vimsingen etter vinden. Jeg håper at hvis noen fritt talende medlemer av Alliansen sier noe «dumt» eller «slemt» så skal det kjøres debatt istedet for rydding i eget parti og pisking av kandidater.

Så stem på Alliansen hvis du har politiker forakt og ønsker frittalende og fritt tenkende politikere som ikke er A4. 

Liberalistene. (og Det liberale folkeparti)

Vet du hva Norge trenger mest? Mer konkurranse. Masse, masse konkurranse. Jeg trodde nemlig at Liberalistene var Det Liberale Folkeparti med nytt navn. Men neida, mens jeg skrev dette innlegget fant jeg ut at dette er et helt nytt parti som ble stiftet i 2014.

Så nå kan en liten gruppe mennesker dele seg opp å stemme på to forskjellige partier som mener omtrent det samme slik at partiene kommer ennå lengre under sperregrensen å forbli helt uvesentlig. Bravo! Konkurranse på sitt beste.

Jeg gidder ikke å skille snørr og sekreter her. Jeg beskriver begge partiene som om de er det samme. Det er sikkert en liten forskjell et sted. Kanskje DLF ikke er så glad i narkotika liberalisering som liberalistene, eller omvendt. Men generelt mener de nok det samme.

Isme forståelsen er sterk i disse partiene og deres isme er liberalisme eller kanskje mer pressist libertinisme. De forfekter en kynisk men likevel også naiv egoisme forståelse om at vi alle skal få lov å gjøre hva vi vill så lenge vi ikke plager andre. Kardemomme loven om du vill. Kardemommeloven var moral for barn og disse menneskene har ikke blitt voksene.

Her skal alt være lov fordi Ayn Rand sa det engang. Staten er slem og en festbrems. Så nå skal alt være lov også lukker vi øynene for konsekvensene. Privatisere alt, fordi Ayn Rand sa det. La folk kjøpe narkotika fritt, fordi Ayn Rand sa det. Alt skal være fritt uten tanker om fall.

Det er jo supert med frihet, er du ikke enig? Og det er vår kropp så vi må bestemme selv hva vi putter i den og tar ut av den. Det er bare så trist, for disse liberalistene, at vi lever i en verden av årsak-virkning. Og at et menneskes egoistiske handling kan og vill påvirke andre mennesker om de vill eller ei. Men la oss ikke tenke på det. La oss bare legalisere alt også se hva som skjer!

Vi må også fjerne landegrenser og ha fri innvandring fordi ismen sier det er bra.

Så stem på Liberalistenes liberale folke parti eller folkeparti Liberalistene eller bare ta deg en harsjblås og la verden fare.

Øvelsesoppgave:

Skriv en tekst om et annet småparti i Norge. Ekstra pluss hvis AndyAce83 ikke engang har hørt om det.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on juli 28, 2017, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

 1. Dlf eksistere ikke lengre. Ellers vil jeg oppfordre deg til i det minste lese valgprogrammet litt før du bestemmer deg for hva partiet står for.

 2. Dette var virkelig artig og opplysende om to marginale flokker.

  Helt uvanlig at jeg leste alt fra begynnelse til slutt! I alle fall og høve.

  Ellers trodde jeg Det Liberale Folkepartiet ble lagt ned da Lars Sponheim samla Venstre for sikkert 20 år sia. Men her er det åpenbart noen (det kan ikke være mange) som fant navnet gavnlig og starta et nytt parti med det samme navnet.

  Stifterne kan ikke ha tenkt så mye på det som skjedde i kjølvannet av Rørosbruddet i Venstre. EF-tilhengerne masjerte ut av Venstres landsmøte i 1972 eller 1973. Det var toppene i Venstre som brøt ut; Helge Seip m.fl. De stifra så et nytt parti der på Røros – ny landsmøte var forhåndsbestilt Og klar

  Disse gutta – det var noen jenter med – ville kalle partiet for Det Nye Folkepartiet Venstre. Det fikk de ikke lov til å registrere som partinavn. Derfor måtte de i første omgang nøye seg med det virkelig fengende og opplysende partinavnet Det Nye Folkepartiet!!!

  Ved valget i 1973 fikk de en person inn på Stortinget og Venstre fikk to. En katastrofe for «den norske sosialliberalismen».

  Ved Stortingsvalget i 1977 røyk imidlertid Det Nye Folkepartiet ut av Stortinget og klarte aldri å vinne mandat til vår nasjonalforsamling. Det hjalp ikke det minste da de i et forsøk på å bli mer interessant for «folket» endra navnet til Det Liberale Folkepartiet (DLF). Velgeroppslutninga krøp godt under prosenten.

  På folkemunne ble de hetende Det Lille Folkepatiet.

  Så jeg ville nok valgt et annet navn hvis det var jeg som skulle stifte parti.

  • Du skal få karakter: 6 eller S for godt utført oppgave. Jeg visste ikke dette om «Det Lille Folkepartiet» 🙂

   Takk.

   DLF har dessverre opphørt etter jeg skrev denne bloggen. Det er bare Liberalistene igjen.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: