Juletradisjoner i sekulære tider.

Såååå…

Ville bare minne om at selv om Julen ikke lenger er om Jesus kan vi trøste oss med at vi har mange tradisjoner vi ennå kan holde ved like.

Den viktigste juletradisjonen er å lese Are, som har´e og tar´e på kornet, ringe julen inn med litt «satire». Hva er vell julen uten litt bedreviten fra han? Akkuratt nå ler og flærer han godt mens han skriver sitt innlegg og julekulden kan settes inn.

For er ikke julen egentlig om bedreviten? Det er nok ikke bare Are som skal ta noe på kornet denne julen. Jeg leste mitt første bedreviten i en lokal avis idag. Ei stakkars mor med sine fire barn måtte lide igjennom dette. Hva skal man si? Ord strekker ikke til.

15325280_10157815964705254_4601696872620311866_o-copy

Nei, julen har mange fine tradisjoner. Først skal man kjøpe gaver til sine barn, også eksens nye barn også den nye elskerens barn. Også må man ikke glemme barna man bodde sammen med med den tidligere elskeren mellom den ene eksen og den fremtidige eksen man har seg med nå.

Så skal man se på juleoppsettning med nisser. Masse nisser. For nisser harmer ingen. Så skal man kjøpe mat som passer til alle. Husk allergenene.

Så skal man pynte plastikk treet. Du grønne, glitrende plastikk tre god dag. Kan ikke være noe med julelys. For det bruker strøm. Ikke Norske flagg. Hva er du? En jævla nasjonalist? Og høyt i toppen kan det ikke være den blanke stjerne! For, den kan skinne, for den kan minne oss om en Gud! 😐

Nei, det blir en fin og mørk jul i år.

Øvelsesoppgave:
Skriv om at julen ikke er om Jesus, men om offering av kaniner i skogen.

 

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on desember 1, 2016, in ???. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: