Media manipulasjons monopol – Takk Google, facebook og twitter.

Gode nyheter! Nå skal facebook, google og twitter være «redaktører» for sine sosiale medier. Når Trump vant fant de ut at folk sprer for mange løgner. Det er jo rett og slett ikke mulig at Trump ville ha vunnet hadde sannheten stått sterkt. 

Ekstra gode nyheter fordi da kan jeg ta på meg tinnfolie hatten min, sitere min favoritt bok til det kvalmende, skrive kvasi-intellektuellt om filosofiske begreper og skrive hatkvad til de tre store Norske media husene igjen. Yay! Takk for det.

Det hele startet i aftendassen. De skrev sin propaganda tekst «Facebook og Google kutter annonser for å stoppe falske nyheter». Falske nyheter! Vi vet hva det er. Det er nyheter som er falske. Feil. Løgn. Ingen liker det. Så bra.

Aftendassen skriver «Nå spekuleres det i om falske nyheter kan ha påvirket amerikanske velgere så mye gjennom valgkampen, at selve valgresultatet også ville vært annerledes uten de falske nyhetene.» Ikke sant? Clinton ville ha vunnet hadde det ikke vært for løgn… spekuleres det.

vlcsnap-2016-11-16-15h42m51s366

«Facebook og Google [strammer] inn i et forsøk på å hindre falske nyhetssider i å fortsette å vokse.»

Dette gjelder naturligvis ikke aftendassen, dagblæh og verdens grunneste. De er et tårn for sannhet. Bare de slemme sidene. Du vet hvem. Man får seff ikke lov å kommentere på artikkelen i aftendassen.

Jeg hater radio. Jeg hater iallfall P3. Hipster kanal nummer 1 i Norge. Grynterløkka spessiall! Radiokanalen for de med bedreviten, som også vil høre på sjelløs listepop, blandet med tant og fjas. Men mot min vilje hørte jeg på forleden dag (igår etter dato for blog). Da skulle de unge belæres i hvor bra dette tiltaket var.

Det var klart som blekk at Trump vant valget på løgn. Det var en selvfølge at denne løgnen var delt av slemme sider på nett. Document.no må nevnes, kan tenkes. Men særlig breitbart.com når det kommer til Trump.

Der deles det feilaktig informasjon, når de store kanalene deler ut det korrekte og blir ignorert og uglesett av mannen i gaten. Går det ann? De er sannhetsdepartementet (referanse #1), hvordan våger folk å si noe annet? Du må jo elske store bror (referanse #2) og ikke drive med tanke-krim (referanse #3).

Men la oss ta en pause og tenke noen tanker om ting. La oss gå ned til grunn spørsmålet her: Hva er sant? Og hva er feil? Og hvem skal bestemme dette?

andys-philosophy-corener

Vi alle vet hvem som skal bestemme det. Det er Norsoc (referanse #4). De på topp med «høy utdannelse». De som vet best. Men la oss likevel tenke litt mer på dette. Men husk! Uvitenhet er styrke (referanse #5) og tenke tanker om ting er farlig.

Så hva er sannhet? Platon, en kar som nå er død, men som likte å tenke tanker om ting i Hellas for mange år siden, forklarte sannhet via hva vi kaller «hule lignelsen». La meg forklare den via en «webcomic». Kidsa liker slikt. Jeg vil omskrive lignelsen litt for å passe inn slik det er nå.

#1 Status quo

platoshule01

Engang satt det tre fanger inne i en hule. De kikket på en vegg som lyste opp av korrekt informasjon fra aftendassen. De så ingenting annet enn aftendassen og alt var bra. De fikk høre at høyrepopulisme var farlig. Globalisme var positivt og uungålig . At hvit mann var slem. At Norge var det beste landet å bo i, og at folk her på fjellet var veldig engstelig for å ikke ha det «perfekte liv». Frogner filosofier og kaffe kokkeleringer var alt de fikk høre. Og alt var vell i Norge.

#2: Slem mann snur seg vekk

platoshule02

Så en av disse fangene bestemmer seg for å snu seg rundt. Og ser at det lyser bak han. Han går mot lyset, mens de to andre stønner! «Hva er det du gjør? Det der er farlig! Hva skal du med det?» Men mannen beveger seg likevel mot lyset.

#3: Mann oppdager at det finnes andre ideer på nett.

platoshule03

Så slem man går ut av hulen og ser et sterkt lys av ideer strømme imot han. Det var ikke bare aftendassen som kunne belære og informere. Han hører om document.no. Han hører om Breitbart.com. Han ser youtube videoer som viser agendaer og forvridninger av sannheten av de, som skyggen på veggen fortalte man skulle ha full tillitt til. Han blir blendet og får vondt i hodet.

#4: Slem mann er ikke smart nok til å holde kjeft.

platoshule04

Så slem man går tilbake til hulen og forteller de andre hva han har sett. Det finnes folk der ute med andre meninger. Det fantes andre perspektiver og ideer. Noen som går radikalt imot hva aftendassen prosjerte på veggen.

#5: Slem mann viser sitt sanne jeg

platoshule05

De to andre fangene snur seg imot mannen og ser at mannen er jo et troll! De skriker i harnisk! Han sier og mener feil. Så de gjør det eneste riktige.

#6: Trollet blir korrigert.

platoshule06

Som seg hør og bør, med slik hatfakta og ondsinnet trolleri, slår de to andre han ihjel. Og alt er vel igjen. Takk google, facebook og twitter.

Øvelsesoppgave:

Gi AndyAce83 noe kraft og styrke. Det begynner å gå tomt nå.

PS: Tok noen stillbilder fra denne videoen —> https://www.youtube.com/watch?v=trLbb0Ucyy4

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on november 16, 2016, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. Gå inn på twitter internasjonalt. Dra dem langt ut på glattisen blant de mørkeste, internasjonale, teppebombende hatfylte nettroll verden noen gang har sett 🙂

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: