Odins Soldater terror utgjør bare 0 prosent av alle terrorangrep i EU

«Alle odins soldater er ikke ekstreme, men de fleste ekstreme er odins soldater.»

Du har sikkert hørt dette, eller varianter av dette. Kanskje du også har nikket litt, nesten usynlig, da du leste det. Ja, du er jo ikke imot andres meninger, og du har ikke noe mot Odins Soldater. Du er bare imot ekstremisme. Du er mot vold.

Det må du gjerne være. Jeg er også sterkt kritisk til deler av denne høyreekstremismen, som jeg er til de fleste politiske ideologier.

Men Odins Soldater er ekstra ille, fordi den gjør en del mennesker villige til å dø for sin tro, sier du kanskje. Og de vil at alle skal følge samme tro som dem. Derfor avler Odins Soldater terrorister i sin natur. Odins Soldater er derfor den største trussel mot vestlig frihet og demokrati.

Tenker kanskje du. Og du har mange med deg.

Men så var det dette med fakta da. Dette med statistikk. Virkeligheten. Det er ikke alltid den stemmer overens med klikkgivende nyhetsartikler og salgbare avisforsider. Disse nyhetene former oss. De definerer virkeligheten for oss. Men de er ikke alltid helt korrekte, disse avisforsidene. De er ikke skrevet for å gi oss et balansert og statistisk korrekt bilde av verden der ute. De er skrevet for å apellere til vår frykt og fordommer vi liker å få bekreftet. Vi liker å lese om at de andre, de som ser annerledes ut, er problemet. Det er enkelt. Da kan vi lage grupper og kategorier. Skille vondt fra godt. Det gjør virkeligheten håndterbar.

Men så har vi dette da:

 Odins Soldater har ikke gjort noe terror siden de startet opp.

De fleste terrorangrep er utført av andre grupper eller muslimer. Altså gjerne politisk eller relgiøst/rasistisk motivert. Svært sjelden motivert av Odin og Tor. Og svært sjelden med utspring i Odins Soldater.

De siste fem år har altså ingen terrorangrep mot EU-land vært drevet av Odins Soldater.

Din nabo eller onkel er nok en større trussel for ditt liv enn hva en Odins Soldater er. Likevel er det Odins Soldater mange frykter.

Hvorfor får Odins Soldater så mye oppmerksomhet? Artikkelen jeg har skrevet denne bloggposten med utgangspunkt i, forklarer:

Det har det siste døgnet vært strid og splid i den selverklærte borgerverngruppa Odins Soldater. Flere av administratorene på gruppas Facebook-side er fjernet og det har blitt dannet ny ledelse.

Det betyr ikke at Odins Soldaters ikke er en trussel. Det er det. Men kan hende vi trenger litt perspektiver på fordelingen av djevelskap i samfunnet, fordi mangel på dette skaper regelrett intoleranse.

Øvelsesoppgave:

Hvem skrev «Hvis det er korrekt i en situasjon, bør det være korrekt i alle»?

 

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on februar 29, 2016, in ???. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: