Konstruerte konflikter

«Negere hater ordet neger», sier hvit man i anti-rasistisk senter. Vi må gi plass til andre religioner enn kristendommen, sier «fritenkeren». Kvinner gruer seg til jul fordi da må de lage ribbe, sier sinna Dagblæ journalist. Det er alltid fascinerende med konstruerte konflikter. Konflikter som ikke eksisterer for andre enn de som ønsker at den var der.

AndyAce83s ordbok 08

Har du lagt merke til at det alltid er ateisten som kjemper for andres religiøse frihet? De er så snille slik. Man ser mye Humanistisk-forbund avkristne Norge av respekt for nye kulturer som kommer til Norge. Av hensyn til Islam osv må vi fjerne korset fra vegger og bare synge sekulariserte jule sanger (På loven sitter nissen med sin jule øl). Man kan føle deres sterke sympati mot alle minoritets religioner som blir undertrykt av hvite-krist. Mange barn som gruer seg til desember fordi da må man høre om Jesus barnet igjen, uten respekt for at de selv tror på Allah, Buddha eller den elefanten.


Men…

Hvor ofte høre man egentlig muslimer klage? Kan ikke si jeg kan huske å ha hørt EN muslim si at de ikke liker kristen juletid. Det gjør meg kvalm. Fordi de skyver andre trosretninger foran seg av «respekt», men egentlig gjør de det KUN for sin egen del. Det er DE som er plaget av kristen jul. Ikke buddhister, muslimer eller jøder.

De fleste av dem har en forståelse og aksept for at Norge er kristent. Det er ateister som ønsker å fjerne vår årtusen lange kultur historie som har gjort dette landet så flott som det er. Det er HUF [sic] som plages av kors i flaget, hyllest til Gud i nasjonal sangen, 1030, og Gud velsigne vårt dyre fedreland. Vi var, og hvis jeg får bestemme, vil forbli et kristen land. Dette vil ikke plage vanlige muslimer eller andre trosretninger i Norge. Kun «fritenkeren» som har sin semiofobi.

Dette er konstruerte konflikter. Noe som ikke er et problem, men som andre later som er et, fordi de selv ønsker å skape konflikt.

Ordet neger er et annet godt eksempel på en konstruert konflikt. Ordet neger hadde ikke noen negative konnotasjoner (slå det opp!) før. Etymologisk kommer ordet Neger av Negro som betyr svart og beskriver kun hudfargen på en gruppe mennesker. Den sier ikke noe om rasen/ gruppen er god eller dårlig.

I USA, hadde ordet en annen kulturell historie hvor negro ble vulgarisert til «nigger» (tilgi meg stat og kommune for å bruke N-ordet). Denne forståelsen tilhører USA og har ingenting med Norge eller Europa å gjøre. Likevel har noen konstruert konflikten og nå føler de fleste av oss ubehag av det ordet her. Dette er fascinerende. Neger betyr bare svart.

En interessant digresjon kan være at ordet “svart” (er det fortsatt ok å si?) er nærmere den amerikanske Negro enn Neger, siden man har ordet “svarting” som negativ vri på dette ordet.

Øvelsesoppgave:
Les kronikker I aftenposten, dagblæ eller VG og se etter konstruerte konflikter der. Skriv et essay om dine observasjoner.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on oktober 12, 2014, in ??? and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Var det ikke sånn, da Norge var et kristent land, at man ble automatisk skrevet inn i statskirken, og måtte jobbe aktivt for å melde seg ut? Er dette religionsfrihet og ytringsfrihet?

    • Norge er fortsatt et Kristen land Ada. Den er ikke så kristent som før, men den er ikke rensket fra sin arv og sin tro ennå. Det er mye arbeid som gjenstår for HUF og andre kverulanter før Norge kan kalles ateistisk. Jeg liker å se på meg selv som en som stikker litt kjepper i hjulene deres.

      Hvis Norge er kristent så er det like naturlig at man blir skrevet inn som kristen når født i Norge hvis de ikke tilhører en annen religion som å registrere dem som Norsk statsborger.

      Så synes jeg at hvis man jobber aktivt for å melde seg ut så kan man få svensk statsborgerskap samtidig 😉

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: