Ennå en givende livssynsdebatt er igang.

igkh


Jeg er nesten glad at Aftenposten ikke tillater fri tale lenger
for da slipper jeg å hoppe på ennå en «fritenker» hat tale «debatt».


Men bare for moro
(for det er jo derfor vi har yttringsfrihet, er det ikke Aftenposten?) så tenkte jeg at selv om ikke aftenposten tillater yttringsfrihet i sin avis, så kan jeg jo svare her. Så jeg vil svare på kommentarene ovenfor her etter de rød tallene satt ved siden av:

1) Det kalles demokrati. Da har man ikke kun partier tilpasset DITT syn. Jeg stemmer heller ikke på KRF men forstår da hvorfor de er på tinget (i den grad de tjener den agendaen). Men jeg forstår at du synes det er frustrerende som «fritenker» at ikke alle andre tenker som deg.

2) Fun Fact: Mange av dem som sitter i fengsel har funnet religion mens de satt inne. De fleste var ateister mens de gikk rundt å drepte og voldtok. Jeffrey Dahmer er et godt eksempel på en ateist som drev med vederstyggelighet men ble kristen i fengsel [1]. Så ja, mange religiøse i fengsel. Men de sitter inne fordi de var ateister.

Så har vi jo som kjent ateisme som enn selvmords katalysator: (se: Religious Affiliation and Suicide Attempt og Émile Durkheims Suicide (book)). Men å være med på å skape en kultur som øker selvmord er kanskje ikke så ille som å prøve å hindre selvmord?

3) Bedre å være en hykler enn å ikke ha noen verdi i det hele tatt. Utifra hvilke ståsted dømmer du «Pedofili, Incest, Folkemord, Barneofring»? Utifra relative kulturelle verdier? Folk som er kristne sier det er galt fordi det er galt. At det finnes en skala utenfor oss selv som sier at noe er ondt og noe er godt. Du sier det er ondt fordi du ikke liker religion og ønsker å kaste forvridde ideer om hva du mener religion er i tryne på oss. Nei, takke meg til en pedofil som vet at pedofili er ond enn en ateistisk pedofil som gjør hva han/hun vi og bruker retorikk og logikk til for å forsvare seg selv.

4) Så du tror at Norges mindre religiøsitet har noe med synkende antall drap å gjøre? Du med andre ord sier relgion=drap? Tror nok de fleste er enig i at det er litt mer komplisert enn som så. De fleste drap har ingenting med religion å gjøre, men med partnerskap som går feil («familie tragedie») og psykiske problemer. Men det føltes vell godt ut å lire av seg litt hat tale.

Øvelsesoppgave:
AndyAce83 har fjernet navnene på debattørne. Hvorfor tror du han gjorde det?

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on april 28, 2014, in ??? and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: