Bør vi legalisere tjall, bønne og andre kule ting?

Debatten «herjer» rundt. Noen dop-hoder og andre idioter skriver gjenfortalte løgner om at harsj er ikke så farlig og at Marihuana er bedre enn alkohol og røyk. Towlie sier det best når han sier «You wanna get high?!» også prøver å spille funky town på en dialpad.

"You wanna get high?"

«You wanna get high?»

Men jeg skal prøve å legge noen tanker til rundt det. 

Stat og kommune er tjent på legalisere hasj og marihuana for ingenting passiviserer folket mer enn de stoffene der.

Heroin og amfetamin kan faktisk være veldig aktiviserende hvis brukt riktig (AndyAce83 anbefaler ikke å bruke noen av de stoffene riktig eller uriktig), mens den gjennomsnittlige stoner er ubrukelig på de fleste plan. Dessuten stemmer ofte harsjhue venstreorientert (fordi de føles så deilig. De gir go grove esse).

Men grunnen til at disse stoffene er ulovlige er ikke bare fordi stat og kommune er festbrems. Faktisk ville de, som nevnt ovenfor, vært veldig tjent med en nasjon av pasifister som sitter på sofaen og filosoferer over konseptet om tid og død osv. Grunnen er at langtids effekten av disse stoffene leder til lett observerbare problemer. 

De treger sinnet, gjør folk paranoide, gjør folk trøtte, gjør folk deprimerte. Mens alkohol kan gjøre mye skade den dagen du tar det (med vold og fyllekjøring) så vil cannabis kunne skade over lengre tid og skape en stor mengde med udugelige mennesker, med sakte reaksjoner i trafikken, som får opplevelser av dissosiasjon når noen trenger hjelp rundt dem osv osv.

Derfor er det ulovlig. Ikke fordi noen med makt er festbrems og ikke vil at noen skal kunne sutte på bongen.

Så bør vi legalisere narkotika? Jeg vil si nei og jeg ville ikke utelukke at jeg skriver blogg innlegg om verdt enkelt motargument (f.eks «mer human rus politikk», «senker kriminalitet» «er bedre enn andre russtoffer») senere. Men akkurat nå vil jeg på generelt grunnlag si at den eneste grunnen til at folk vil legalisere narkotika er enten fordi de vil røyke det selv eller på grunn av en defaitistisk holdning om at vi kan aldri kan vinne over rusbruken. Begge grunnene er like tåpelige.

Øvelsesoppgave:

Er du enig eller uenig i hva AndyAce83 skriver? Hvis du er enig, gi uttrykk for dette. Er du uenig, gjør det samme men da skriver du i din favoritt rus. Les så din egen tekst når rusen har gått ut. Skriv så et refleksjonsnotat om hva du har skrevet.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on mars 5, 2014, in ??? and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: