«Det bare er slik» –Avpixlat, fyre.nu og andre slemme steder på nettet.

Tilgi meg stat og kommune for jeg har syndet. Jeg har lest på document.no, avpixlat, fyre.nu og andre slemme steder på nettet. Spesielt den første har jeg med jevne mellomrom tatt en tur innom og lest på. Minst engang i måneden er jeg der og fordyper meg i hatet deres. Som de fleste andre syndere begynte jeg å synde først etter at jeg forsto det var en synd. Stoltenberg sa i en nyttårstale jeg ikke hørte på, men fikk lese om i dagblæh, vg og aftenposten etterpå, at slike sider var Internetts mørke sider. Og jeg som trodde pornosidene var de mørkeste sidene. Engang var jeg naiv.

Iallefall, jeg leste idag artikkelen «– Folk lar seg lure av nazistisk nettsted» og måtte dra på smilebandet av hvor ensidig artikkelen var. Ta det med ro, jeg er så pass gammel og velbelest nå at det ikke overrasket meg. Likevel finner jeg det alltid fascinerende hvordan dynamikken i samfunnet er.

Artikkelen starter med at noen «slår alarm» om at folk får høre løgner fra slemme mennesker. Den snille mannen som vil avsløre ondskapen heter Joakim Møllersen i Radikal Portal og han har «lagt mange arbeidstimer i arbeidet med å avsløre Fyret.nu som nazistside.«. Radikal portal vet jeg ingenting om, men jeg har da hørt om google og kan finne fort ut hva de er og hva de står for.

Ifølge dem selv er de–>

«et partipolitisk uavhengig nettsted drevet av personer som ønsker et mer rettferdig og miljøvennlig samfunn, både i Norge og verden. Vårt mål er å skape et forum for debatt og samtale, der analyser, historier og nyheter som ellers får lite plass på nettet kan bli løftet fram.«

Det første jeg lurer på er: Når ble det å være radikal et partipolitisk uavhengig ting? Det kan hende de ikke støtter et enkelt parti på tinget (selv om jeg er sikker på at jo rødere jo bedre for dem) men radikal tilhører venstresiden. Venstresiden har i mange år ønsket «rettferdighet» ved at staten gjør inngrep i individers liv og ønsker å forandre samfunnets struktur til å bli mer -isme vennlige.

Radikal portal sier de «arbeider etter fire prinsipper«: 1)Vi vil ha mot til å søke sannheten, også når denne er upopulær. 2) Vi vil utfordre personer med makt, om nødvendig, 3) Vi vil stå sammen med de svake i samfunnet, 4) Vi vil knytte an til pågående kamper og folkelig engasjement for rettferdighet og utvikling.

Fyret.nu har en helt annen syn på dette. De sier —>

«Fyret er en uavhengig nyhetsside som skal gi leserne nyheter og vinklinger de ikke får gjennom vanlig media i Norge. Vi bryr oss ikke om journalistenes Vær Varsom-plakater, men gir den usensurerte sannheten. Vi ønsker nemlig ikke å beskytte det norske folk mot ubehagelige sannheter, men at folk i stedet kan gjøre seg opp en mening om samfunnet vi lever i på bakgrunn av fakta. Vi lar andre nyhets kanaler ta seg av fordreide vinklinger og indoktrinering. På Fyret.nu får du uavhengige nyheter!«

Hmm… vent litt. De mener de gjør det samme? De bare bruker forskjellig forklarings modell. Der radikal portal snakker om «rettferdighet» og «de svake» så snakker fyret om «indoktrinering», men begge vil gi den «usensurerte sannheten» og er ikke redd for å «søke sannheten, også når denne er upopulær» fordi de «ønsker nemlig ikke å beskytte det norske folk mot ubehagelige sannheter«.

Når vi snakker om sannheten liker jeg ofte å sitere André Gide (fordi da virker jeg belest) «Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.«.

Likheten mellom Radikal Portal og Fyret.nu er altså at de begge mener de er innehaveren av sannheten. Jeg tror ingen av dem har den, men hvem av dem får peke finger på den andre med den største av selvfølge i dagblæh? Jo, det er Radikal Portal.

Og her kommer vi til mitt hovedpoeng, som også har vært mitt poeng igjennom hele min blogg, sosialister er ikke bedre enn nasjonal sosialister. Å være nasjonalist og føle stolthet i sitt land, sitt folk og sin kultur er ingen synd, det er sosialismen som perverterer igjen og igjen.

Når man snakker med Norske Nasjonalister eller andre nasjoners nasjonalister tror jeg ingen av dem er stolt av de mørkere sidene av sin egen kultur. De vill ikke nevne heksebrenning, viking tokter med vold og voldtekt, folke forfølgning eller massedrap. Man er stolt av sin nasjons positive sider. Sosialisten derimot vil støtte opp under vold, folke forfølgning og massedrap hvis det er under «korrekte» omstendigheter.

«Man kan ikke lage en omelett uten å knuse noen egg«, kan de si. «En revolusjon krever blod«, vil de kanskje legge til. Rettferdigheten til sosialisten vil alltid få hoder til å rulle. Fra den franske revolusjon til den russiske. Når blodet har rent kommer den institusjonale overgrepet om og om igjen, til en ny revolusjon kommer og mer blod må renne for rettferdigheten.

Jeg har brynet mye på hvorfor NSDAP blir kalt høyresides og nazister er høyreekstreme når nazi står for nasjonal sosialister og sosialister røde. For mange herrens år siden, like etter at Noa fant land igjen, spurte jeg min historie lærer akkurat det spørsmålet. Det var første gang jeg la to og to sammen. «Hva?!» sa jeg. «Står NSDAP for Nasjonal Sosialistisk Tysk Arbeiderparti?! Men hvorfor plasserer vi dem på høyresiden da?«. Min historie lærer forklarte meg det på følgende pedagogiske måte «Jeg vet ikke. Det bare er slik.»

Og det forklarer vel mye. Derfor kan Radikal Portal (som står for massedrap og undertrykkelse) få lov å kalle ut andre mindre snille sosialister som bare vil ha sosialisme for sitt eget folk. Fordi Dagblæ tenker «Det bare er slik«.

Øvelsesoppgave:
Skriv en liste over ti (10) ting du tar forgitt. Hvorfor er du så sikker på at du har rett i det? Lag et kåseri om dette.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on januar 27, 2014, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: