En kort kommentar til «Ånd i ånd gjennom Norge»

Jeg leste akkuratt Ånd i ånd gjennom Norge. Et tankespinneri fra Per Fugelli i Dagblæ. Der sidesetter han Islam med Kristendommen og kaller dem like på de viktigste områder. Suprise, suprise. Man får ikke lov å kommentere av Gud og Hvermandsen.

Så jeg kommenterer her…

Per Fugelli.

Vet ikke helt hva jeg skal si om han.

Han er sosial medisiner.

Jeg ser han med gjevne mellomrom på TV.

De fleste som snakker med han viser en slags ærefrykt rund han. Som om han er veldig smart og vis.

Personlig kan jeg ikke si jeg har lagt merke til at han har sagt noe vettugt. Ingenting. Men han er jo Professor i sosialmedisin da. Ganske gammel også. Og døende. Så han burde jo vite noe om noe.

Hva sier han så i sitt siste tankespinneri i Dagblæ? «Jeg ønsker meg Jesus og Muhammed som moralske stjerner i de personlige livene våre, og som politiske stjerner i samfunnet vårt.«. Hehe. Ganske stort sprik der fra pasifist til krigsherre. Han avslutter med «Jesus fikk en tvilling, i ånden, 570 år seinere.» Og nei du, Fugelli. De var ikke mye like verken i liv eller lære.

teksten er naiv og dum. Men hva er grunnen til denne naive dumheten? Jo og sidestille to religioner med to helt forskjellige verdigrunnlag, historie og filosofi. Den ene har god og lang tradisjon i Norge, den andre er relativt ny. Men de må sidestilles for så og skyves ut over bauen når tiden har kommet.

Man vil sidesette Islam med Kristendommen for å gjøre Kristendommen mindre viktig, ikke for å gjøre Islam mer viktig.

Selv om man med første blikk for inntrykk av at Fugelli driver frieri med det åndelige er det faktisk ikke slik. Det er de symptomatiske tingene som oftest er interessant å tenke over i meningskvad. Hvorfor står denne artikkelen i Dagblæ (Jens Brun og vennenes hans dagsavis?) og ikke i vårt land? Hvorfor driver Fugelli med historie- og situasjonsforfalskning? Han burde jo vite at det er ikke Kristne som har konflikt med Islam (iallefall ikke utenfor USA) men muslimer som hundser med Kristne verden rundt? Han burde vite at de som er meste islamfiendtlige i Norge er «fritenkere» og annet ateistisk pakk.

Selv om kristendommen og Islam er radikalt ulike på de fleste områder har Fugelli rett i at de deler en ting felles. En tro på et åndelig liv. Det gjør dem ikke til tvillinger noe mer enn sosialistene i Nazi partiene og SV. Det blir bare for stort sprik i verdier, kultur og praksis.

Men jeg ser at Per Fugelli er imot røykeloven. Ja, da er han iallefall ikke helt idiot.

Øvelsesoppgave:
Lag en liste over de 10 smarteste og dummeste menneskene du kjenner til i Norge. Begrunn med noen settinger hvorfor du mener de er dumme og smarte. Hva vektlegger du?

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on desember 26, 2013, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: