En kort kommentar til «To helsevesener, to verdener»

(Jeg skrev mye av det samme under Liste over ubalanse i media—->)

Det finnes et fenomen i verden vi alle burde være bevisst og det er at mange ting blir sett på som sant fordi man har hørt det så mange steder. En av disse «sannhetene» er at Norge har et av de beste helsevesenet mens USA har en av de verste. En forsterkende «bevis» kom nok engang fra NRK ved hjelp av musiker og låtskriver Kevin Steinman.

I hans innlegg «To helsevesener, to verdener» sies det ikke noe nytt, men mye gammelt. Det skrytes det enormt av det Norske helsevesen fordi det amerikanske er så “ræva”. Jeg har selv ingen ting å klage over når det kommer til det norske helsevesen. Men engang jeg var alvorlig syk og fikk gratis hjelp på rikshospitalet kunne jeg ikke annet enn å legge merke til at ALT UTSTYR var fra USA.

Det amerikanske helsevesen er ikke dårligere enn det norske. Det er bare anderledes. I USA må man ha forsikring, i Norge må man håpe at man er i rett alder til å fortjene behandling. Er man en rutinert person i statene som jobber og betaler forsikring vil man få den beste behandlingen i verden. Er man ikke rutinert så vil det gå deg ille. Når statsledere over hele verden blir syke drar de ikke til Norge for behandling, men statene. Dette fordi statene har den beste medisinske systemet av dem alle. Det er bare dessverre ikke gratis.

Vi glemmer alle sakene som står i avisene om syke norske mennesker som må dra utenlands for å få den rette behandling. Ofte er dette statene. Ofte ligger det i sakens kjerne at den norske stat ikke vil betale for medisinsk behandling i utlandet. Norge kan behandle de fleste sykdommer bra, men USA ligger foran oss på de mer sjeldne sykdommer osv fordi de er mer konkurranse utsatt.

Vi kan alle le og riste på hodet av amerikaneres frykt for Obamacare. Men neste gang du er på sykehuset tenk på hvor mange ting som kommer fra statene både iform av viten og utstyr.

Øvelsesoppgave:
Les tekst også løs oppgavene under.

Trine er 9 år og har fått leukemi. Hennes sjanse for å overleve er liten.
Hilda er 90 og har falt på isen og brukket lårhalsen. Hun har intense smerter og er delirisk.
Ronald var i bilulykke etter å ha råkjørt for å imponere tøs i bilen. Tøset døde, men han havnet i koma etter operasjon. Lege mener de kan få han ut av koma hvis de gjør ennå en operasjon i hodet hans.

1) På grunn av manglende ressurser vil bare en av disse kunne få behandling. Hvem fortjener det og hvorfor?
2) Hvis en av disse hadde hatt forsikring kunne hun eller han gått på privatklinikk for behandling. Da ville to blitt hjulpet den dagen. Forklar hvordan dette er feil og utopisk i lys av venstresidens ideologi.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on september 28, 2013, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: