En god ting kan ikke sies for ofte.

Det er to debatter de siste mndene som har irritert meg noe voldsomt. 1) «Hva er Norsk kultur?» debatten til Aftenposten og 2) «Slemme/gale USA med sin liberale våpenlover».

Det som irriterer meg er egentlig hvor like de er og ofte hvor tydelig den ene siden dundrer over den andre.

USA har rett til å ha sin egen kultur og egne lover som ikke må være lik Norsk lov eller Europeisk lov. USA har sine grunner til å ha denne loven som har er en viktig del av deres kultur.

Det at vi i Norge synes dette er rart for så være, men det er veldig ovenpå, på kanten til imperialistisk måten dette blir vinklet på gang på gang. Det er ikke snakk om å se det fra to sider i det hele tatt. Se denne videoen her f.eks —>

Faktisk har denne «gale mannen» noen par poenger. 1) USA har kanskje mer drap med våpen, men England har mer drap, voldtekt og generelle opptøyer/masse ødeleggelser. 2) I Europa snakkes det om å forby omtrent alt (altså minst like sykt) som blant annet kniver osv osv. Her skal det settes puter på alt. Vi er umyndige fra vugge til grav. 3) Piers har ingenting med dette å gjøre. Saken blir hele tiden vinklet til at dette er en yttringsfrihets sak og at Piers har mistet retten. Det er ikke det det dreier seg om. Piers er for mange i USA en landsfiende. Hvor vanskelig er det å forstå det? Piers har gitt uttrykk for et hat mot amerikanske verdier og en nedlatende holdning til mennesker som har valgt å fronter USAs verdier via sitt program på CNN. Som mange har fått med seg vil ikke britne ha han tilbake engang (selv om de må fordi han er deres borger).

Det er ikke unormalt at en nasjon ønsker å kaste ut landsfiender. Tenkt deg hvis Norge tok å immorterte mange mennesker til Norge, gav dem alle rettigheter og goder for så å oppdage at disse menneskene hadde ikke annet enn forakt for alt Norge sto for. Hvor dumme hadde ikke vi vært da? USA gjør bare hva en hver sunn nasjon gjør; Kaster ut «turister» som kritiserer alt de ser.

Øvelsesoppgave:
Dagens oppgave skal teste deg i Internettferdigheter – AndyAce83 har skrevet dette innlegget et annet sted med kun små justeringer for å tydligjøre kontekst som forsvinner ved å skrive det på egen blogg. Prøv å finn ut hvor. God jakt.

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on januar 8, 2013, in ??? and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: