Klage #22: Placebo forklaringsmodellen og den humanist-ateistiske tilfeldigheten.

Du finner ikke i verden noen mer egoistiske selvsentrerte mennesker enn humanist-ateisten med sosialistisk vri. Jo mer råtne mennesker er, jo mer -ismer kan du henge på dem. Henger du en -dom derimot er de ofte greie. Men min hat tale satt til side; Uansett hvor egoistiske, upålitelige og gudløse den gjennomsnittlige «fritenker» er, er det lite tvil om at det mest irriterende med en hver «fritenker» er hvor bedrevitende de er. Klage #22 skal derfor dreie seg om 2 av de mest vanlige måtene en «bedreviter» skal belære andre om hvor «naive», «dumme» de er.

Placebo forklaringsmodellen

Vet ikke om du kjenner typen menneske som hører et ord eller begrep og plutselig bruker det ordet eller begrepet i hytt og gevær? «Fritenkere» er ofte slik. Dette fordi de kan brife med sitt brede vokabular. Det viktigste for en «fritenker» er å virke smartere enn andre. Har ikke noe å si om de er astrofysikere eller ikke fullført videregående. Enn «fritenker» er smart i lys av sitt kall og det har ikke noe å si om deres brede kunnskap kommer fra dyp studie i faget eller en interessant artikkel på reddit eller via «Penn and Tellers Bullshit«. Du vil bli overrasket over hvor mange ateister som tror de automatisk blir forskere av å ikke tro på Gud. True story.

Nok om det. Poenget er at «fritenkere» slenger rundt seg begreper og sitater ukritisk i et ønske om å oppfattes smart ut. Et av disse begrepene som har falt dem på øret og har blitt brukt som et mantra (ikke at de tror på slikt) etterpå er; «Placebo«.

Placebo betyr: Et placebo – latin: «Jeg vil behage». behandling og medisinering som ikke har målbar medisinsk effekt.

Så det betyr altså at behandling har IKKE målbar medisinsk effekt. Likevel er det slik at mange ting som «fritenkere» og andre bedrevitere stiller sin tvil til HAR målbar effekt (smertelindring, følelse av varme, trygghet, avslappethet osv), men vitenskapen vet ikke hvorfor. Hvis pasient har en sykdom og medisin ikke hjelper, men noe annet gjør så er det MÅLBART. Hvis jeg har eksem eller hodepine eller noe annet somatisk lidelse og går til en healer hvor hodepine, eksem eller annen tidligere lidelse enten forsvinner eller blir merkbart redusert; DA ER DET MÅLBART og fordi en «fritenker» mener det må være en annen forklaring på dette fordi den passer ikke inn i deres livssyn: Greit. Men «placebo» merkelappen forklarer ikke mer enn at personen som tviler er en bedreviter (gammelt jungel ord).

En «fritenker» spm gjerne ville tømme sin bedrevitende i ansiktet på folk via NRKs hjemmesider der han skrev sitt lille tvilavhandling ved navn: <em>«Det blir verre før det blir bedre»

Bedreviteren skriver:

««Når én hendelse skjer før en annen vil vi alt for ofte slutte oss til at den første hendelsen forårsaket den andre. Det er feil oftere enn vi liker å tro.»

Med andre ord sier han at Årsaks-virknings forklaringsmodellen (hele fundamentet i naturvitenskap) er en litt naiv «teori».

Men nå tenker sikkert du hvis du er «fritenker»: «Men… Men… eh… eh… Det… Det… Det var jokke det han mente da. Jeg mener, faen… eh… Han sier at det bare ikke er noen årsak-virknings forhold mellom det noen tror på og det han vet er feil.«. Hvor jeg bare kikker dumt på deg og håper du vil forlate livet mitt fort.

Den Humanist-Ateistiske tilfeldigheten.

La meg fortelle deg en morsom historie jeg har opplevd. Flere ganger når jeg tenker på noen så ringer de.
«Det er bare en tilfeldighet.«, sier den humanist-ateistiske bedreviteren.
Så hender det at jeg snakker om en sang med en kompis, også spilles den sangen senere på radioen.
«Helt naturlig. Sanger blir spilt døgnet rundt på radio. Det er bare snakk om tid før din sang ble spilt.«, sier «fritenkeren».
Jommen hva med alle de gangene jeg har en opplevelse av å ha opplevd ting før?
«Forsinkelse i registrering av synsinntrykk til hjernen«, sier realisten.
Ok. Greit. Men har jeg fortalt deg at jeg er opphavet til sangen Stay av Tooji. Det er meg han synger om da vi hadde en intenst forhold for 5 år siden.
«Neida, bare tilfeldig»
Hva med Bitten i hjørne da? Tror du ikke hun kom på ideen om «yttringsansvar» som Eskil gjorde kjent?
«Nei. Jeg vet best. Så hold kjeft.»

For alt er humanistisk-ateistiske tilfeldigheter for festbremsen og bedreviteren som er «fritenkeren». En sikkerlig sur og grinete «skeptiker», eller kverulant som det kalles på bondsk, kan ødelegge alle gode historier du har ved å være belærende om at alt er matematisk mulig hvis man ganger det med uendelig (være det tid eller dimensjoner). Alle mulige mystiske historier du deler vil reduseres til din dummet.

Dette er nemlig «fritenkerens» forklaring på at uforklarlig; Det er tilfeldig. Hva startet big bang? Tilfeldig. Opphavet til liv? Tilfeldig. Et barn overlever en flyulykke hvor alle andre dør? Tilfeldig (og la oss ikke glemme alle de som døde). osv

Enhver ligning skal løses: X=0. Og tomheten som etterfølger alt man reduserer til ingenting skal fylles med syrlig frekk bedreviten ironi og sarkasme.

Tilfeldig og placebo er den «intellektuelles» svar på alt han ikke kan svare på. *Punktum* Men han er den «smarte» og «rasjonelle».

Øvelslesoppgave:
Skriv en tekst om hvor smart du er indirekte ved å drite ut noen andres livssyn.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on september 20, 2012, in ??? and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: