Internett-isme

Funfact: Hvis du putter -isme på slutten av et eller annet ord har du funnet opp en ny folkebevegelse. Legger du til ©, ® eller ™ på slutten kan du bli rik. Gratis tips fra din gode venn AndyAce83. Yo welcome!

Såå…

Hva får du hvis du blander sosialisme, legger til litt «fri tenkning» alla scientisme og rører det sammen med litt technofili spedd med Internet avhengighet? Da får du en brungrå tanke graut med halvfordøyde biter som jeg kaller Internettisme ©®™.

Internettisme = adj. beskriver mennesker som tror fremtiden er nå; troen på at Internett revolusjonerer noe som helst.

Vet ikke om du har hukommelse som går lengre enn ifjor? Eller har Internett-skapt ADD gitt deg hukommelse som en fisk? HEI FØLG MED! Ikke space ut! Nei, Reddit har ikke en bedre artikkel å gi karma. Vær her nå. Husker du tilbake til ifjor? Da var det en arabisk vår pågang! Da var fremtiden nå! NÅ! Via twitter og facebook og sikkert linkd og myspace også (hvis markedsførerne i de bedriftene fikk bestemme) gikk informasjonen som ledet til den FANTASTISKE REVOLUSJONENE (jmf sosialisme) SOM VIL FRIGJØRE (jmf sosialismen) FOLKET (jmf sosialismen) I UGGABUGGA (Jmf globalisering aka sosialismen). Alle medier i vesten satt å ventet på moroen som skulle starte. Husker du? Nei? Hva kan det komme av tro?

Vell poenget var bare at den arabiske vår er noe piss. Blodig helvete fult av sinte fattige mennesker som bare ødelegger heller enn å bygge. Prosjektet feilet, men sosialistene står ikke til regnskap. De bare plystrer og går videre. «Twitter reddet verden… la lalalal alalal laaaa lalala…. Romney er som Sara Palin! De er begge idioter!» osv osv osv osv uten stop. Og den naive dyrkningen av teknologi fortsetter og internettismen sprer seg ennå mer rundt seg til alle myke hjerner klar for motakelse av pisspreik.

Iallefall, internettisme er, som de fleste andre -ismer, utopiske bong drømmer som forenkler og faktisk billiggjør (det er et ord!) mennesket. Ta den fantastiske internettistiske tankespinnet med navn Digitalt skrevet i Aftenposten. I deres -isme feber vil Internett og kybernetikk være akkurat det Lennon bestilte for å gi nådestøte til kristenkonservative mørkemenns ønske om å ha grenser, mål og mening. Til helvete med historie, identitet og genetisk/kulturelt mangfold. La alt bli en herlig grøt, tenker Professorer i Institutt for konstruksjonsteknikk, så lenge vi kan bli mestre/slaver av roboter.

Det som for noen er estetisk drøm er for andre et helvetes mareritt. Dessverre kan vi kun realisere en -ismes utopi eller la være. Jeg håper vi lar være.

Nok om det.

Øvelsesoppgave:
1) Kjenner du deg igjen i disse beskrivelsene? Har du møtt noen som er som dette?
2) Tenk deg at du har akkurat sett en film som er kritisk til vitenskapen (i.e Terminator 1-4, Piranha (1978), Reisdent Evil, Frankenstein, egentlig 90% av all sci-fi) sammen med en internettistiisk person. Du er enig i at vitenskapen kan ødelegge hele verden ved for ukritisk forskning og utvikling som ikke går i takt med sunne menneskelige verdier. Vennen din (som på slutten av kvelden ikke lenger vil være) er «fritenker» og elsker vitenskapens mange morsomme nedverdigheter og mener du er en idiot fordi du mener noe annet. Lag en dialog og spill denne situasjonen.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on september 13, 2012, in Nye Ord, Begreper og Uttrykk and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: