AUF som sekt?

Såå….

Bjørn (20) som overlevde 22. juli-terroren, vil ikke anbefale andre å kritisere AUF-ledelsen fordi Utøya-overlevende beskriver AUF som sekt. Er det sant at AUF er som en sekt?

Som med alle retoriske spørsmål skal jeg nå gi deg svaret. Ja. Og ikke bare er AUF som en sekt, men FrpU, Unge Høyre, Sosialistisk ungdom osv osv. Jeg har lenge sagt at så lenge «fritenkere» og annet pakk jobber så aktiv mot et livssynsnøytral skole, vil jeg gå et skritt lenger å kreve en politisk nøytral skole. «Hold -ismene dine unna mine barn» (jeg ennå ikke har fordi jeg er ikke horebukk eller annet sosialt kasus) kunne slagordet være.

Jeg vil tørre å påstå at ikke bare er det viktig å jobbe mot en politisk nøytral skole men faktisk viktigere enn hva «fritenkere» (og annet PAKK!) holder på med ved å fjerne Gudfryktighet og annet sunn tankegods. Den verste av alle politiske -ismer som gjennomsyrer skolevesenet er selvfølgeig onkel sosialisme, hans stygge søster feminisme og deres retarderte innavl unge, kultur-marxisme. Men jeg vil seff ikke ha noe Frp propaganda i skolen heller, men akkurat nå må vi eksorsere vekk den røde -ismen i skolen. Det er ikke noe høyre vibber der i det hele tatt.

Så tilbake til saken; Politikk er sekterisk i sin natur. De dyrker staten som sin gud, det gode byråkrati som deres kirke, og deres mange ritualer tar mange former som f.eks åpningen av stortingen eller den borgerlig konfirmasjon.

Utøya og andre ungodmspolitiske sommerleirer blir da på en måte den statistiske tros og vekkelsesmøte hvor de synger lovord om den nydelige vakre snille staten som ved sangen Internasjonalen*. En sang som ikke et godt indoktrinert AUFer kan høre uten å få en tåre i øye og en skjelvende stemme. Så de gir sine tros løfter i AUF mellom hasjrøyking og hva faen annet de folka driver på med. Et troskapsløfte vil gå noe alla dette:

La oss prise staten!

Staten være lovet. Halve jula, Halve jula, havle julaaaa.

Stoltenberg velsigne deg & bevare deg. Gahr la sitt ansikt lyse over deg & være deg nådig. Giske løfte sitt åsyn på deg & gi deg fred.

Staaaa-teeeen.

Men det er bra at en av AUFerene «snakker ut» (ugh!) om det, eller mer ærlig, sikler etter Eskil Pedersens trone og er villig til å stikke han i ryggen for sjansen om mer makt og innflytelse i det indre parti.

Øvelsesoppgave:
1) Lag et kort innholdreferat av teksten
2. Hva er hovedsynspunktet i denne teksten
3) Skiv ned de viktigste argumentene forfatteren bruker for sitt syn.
4) Skiv et leserinnlegg der du enten støtter eller går imot forfatterens syn på AUF. Arbeid gjerne i grupper.

(*FUN FACT: Den russiske versjonen av Internasjonalen ble brukt som nasjonalsang i Sovjetunionen fram til 1944, da den ble avløst av Hymne til Sovjetunionen. Internasjonalen har blitt brukt som patriotisk sang i en rekke land med et sosialistisk eller kommunistisk styre [Kilde: Wikipedia].

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on september 11, 2012, in Kvasi-intellektuell svada and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: