Eh, en liten kommentar.

Joakim Lund undrer i sin kommentar i aftenposten ved navn «Selektiv varsomhet» om hvordan det å skrive om enkelte typer selvmord er enklere å skrive om enn andre. Alarm, alarm!

Han skriver så fint om dobbelstandaren at det nesten virker som om han mener selvmord burde være et tabu. Det er vel ikke det han egentlig ønkser. Kjenner jeg de fleste journalister rett så er de sjelskalde typer som ønsker kun MER TILGANG til andres faenskap. Min voksende avsky mens jeg tenkte over Lunds «egentlige» motiver skrev jeg følgende som en kommentar under:

«Selvmord er hva anstendige mennesker kaller personlig tragedie og «åpenhet» rundt dette som de fleste med litt menneskekunnskap vet vil ikke hjelpe stort.

Jeg husker godt for ca 5-6 år siden hvor vær varsom plakaten fjernet selvmords paragrafen. Toppen en uke etterpå sto det foran på VG «[jente navn], 14 år, prøvde å ta selvmord. Les utdrag fra hennes selvmordsbrev her» (etter minne, men ganske så korrekt). Vi trenger en åpen debatt om selvmord, demokrati, likestilling, psykiske lidelser. Alt dette er helt korrekt, Joacim Lund, men vi trenger også en seriøs diskusjon rundt parasittene som er journalister. Hvorfor i he**ete kan dere gå rundt å tro at alt mulig PRIVAT anliggende skal kunne legges ut i aviser for å selge noen eksemplarer eller få noen hits?

Det er tre grupper yrker vi alle burde ha et sunt forakt til til. 1) Politikere, 2) Selgere og 3) journalister. Det at du og dine kan så åpenlyst vise deres uvitenhet overfor vanlig anstendighet (feks holde litt kjeft når noen nylig var i en mørk avkrok av sitt sinn og bestemte seg for å «ta den enkle veien ut») men istedet starte en debatt om hvorfor noen få journalister ennå har noen forståelse for grenser.

Det er ikke noen « «vi» og «dem»». Aftenposten og andre Norske medier valgte å skrive om Tony Scotts selvmord fordi det var en lett nyhet og skrive om. Det var ingen journalist som dro til statene for å få dette bekreftet. Dere satt fint på ræva inne på avdelingen og oversatte en artikkel fra NTB. Å dere hadde gjort akkurat det samme med Norske kjendiser, eller ukjente, hadde det vært en lett tilgjengelig sak. Dessverre er det endel barrierer i Norge, blant annet taushetsplikt, som dere journalister må få forvitret mer før alles personlige tragedie kan lede til clisk på avisers hjemmesider.

Ugh! Sunn forakt bør vi alle vise til disse åtseletende som er den gjennomsnittlige journalist. «

Så bra synes jeg det var skrevet at jeg postet det her også slik at det ikke skulle drukne i elven av tullball (C) som er internett.

….

Update: Ble vist sensurert. Zzz,zzz,zzz.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on august 20, 2012, in ??? and tagged , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: