Klage # 21: Å putte folk i bås

Sååå….

Jeg har sagt mange steder på denne bloggen her at jeg er «politisk nøytral» (og sier man ting om og om igjen så blir det sant), men at jeg ser en venstre vriding i alt fra skole til media som gjør at jeg må motargumenter og nøytralisere mye av -isme feber forståelsen i Norge 2012 (noen vil si hele Europa 2012). Jeg er imot hvordan AP har laget en konnotasjon mellom Norske verdier og APs politikk [1]. Jeg er imot at AP ønsker å si at vi har ytringsfrihet og yttringsansvar; Hvor ansvars delen (hva man kan og ikke kan si) skal dikteres av de sekulære moralistene i APs parti. Hvis du er sosialist så bør jeg kanskje skrive i klart tekst: MAN KAN IKKE HA YTTRINGFRIHET OG YTTRINGSANSVAR HVIS ANSVAR ER DIKTERT AV STATEN!

Iallefall jeg er politisk nøytral og har hatt mange sosialistiske venner opp igjennom livet. Lurer på hvor de har blitt´a? Og en ting de ofte sa til meg, bortsett fra at jeg tenkte mye i «svart/hvit» og at jeg «ikke forsto ting», var at jeg måtte ikke putte folk i bås. «Hvorfor ikke?», spurte jeg. Ah, det er derfor jeg ikke har sosialistiske venner lenger.

Iallefall, en av de mange tingene mine venstrevridde venner henger seg opp i er når jeg kommer med gruppe beskrivelser. Hvis jeg sier noe generelt om kvinner, så blir jeg påmint at jeg glemmer alle alternativene og hvis jeg påpeker problemer med andre kulturer så nok engang glemmer jeg alle individene. Det ironiske (ja, jeg tror det er ironisk) er at sosialister som henger seg opp i andre menneskers gruppe beskrivelser glemmer at man finner ikke mer kollektivisitsike ideologier enn sosialister. Sosialisme i sin rene form er gruppetenkning enten i form av klasse, kultur, kjønn, og ja, Rase. De ser ulikheter i alle grupper og ønsker å gjøre dem like… undertrykte av staten (Så du hva jeg gjorde der?).

Så hvis du har tregt for det skal jeg derfor nå forklare til deg at når sosialister sier det er ikke noen rase, kjønn osv er dette hersketeknikk fra en gruppe mennesker som ikke klarer å tenke utenom klasse, rase og kjønn. Venstrefolk snakker støtt og stadig selv om grupper mennesker, være det rom folk, kvinner, muslimer osv men deres gruppebeskrivelser er «positive». Det er det som i de venstres sinn skiller snille mennesker fra «rasister». De som ser at rom folket har en spennende kultur som kan gjøre masse spennende i Norge med denne fargerike og mangfoldige sammensatte gruppen av folk som er folk som er snille, mens de som ser skitne, sykelige, parasitter som tigger og stjeler er slemme «rasister»*.

Du skjønner det at verden har alltid hatt en kulturkrig og kulturkrigen er kranglen mellom forskjellige -ismer om hvem som skal ha definisjons makten. Når venstrefolk sier «folk er folk» så er det kun sant når de sier det. Alle grupper er heterogene grupper for dem fram til finner en gruppe de ikke liker (f.eks «rasister», hvite kristne menn og kapitalister) da er gruppene plutselig veldig heterogene («bor i kjeller til mor», «impotente», «skap homofile», «akkuratt som Anders Behring Breivik») og man kan forklare med den største selvfølge at alt de mener, tenker og gjør er basert på hat, kunnskapsløshet og ondskap.

Nå ville jeg ikke utelukke at du er sterkt uenig i dette og at du mener jeg overdriver, forenkler og gjør ting veldig «svart/hvit». Du etterlyser mer vag tåkeprat, som nyttårstalen til Jens Stoltenberg om fine ord om toleranse og «menneskeverd» (hva nå enn det er). At jeg skal snakke som den moderate majoritet, som stemmer AP av vane og har ingen sterk mening om noe. Konklusjonen din er at AndyAce83 er hatsk, sinna person som klager for mye istedet for å se det positive. Kortsagt: Du er fordomsfull og fordømmende som alle andre. Du vet trolig ikke hvem jeg er, hvor jeg kommer ifra og hva jeg baserer mine konklusjoner på men du antar utifra et bilde du har av mennesker som mener som meg. Dette er normalt! Det kalles bias på fint og finnes i alle mennesker inkludert venstrefolk (*gisp*). Det som skiller venstre folk og de fra høyre eller de «politisk nøytrale» er at vi er mer ÆRLIG om våre fordommer. Vi gjemmer oss ikke bak fine, store og vage ord.

Tilfelle du er en ekstra indoktrinert sosialsit la meg derfor skrive det neste i capslock; ALLE, ABSOLUTT ALLE, TENKER I GRUPPER. Det er måten vi forstår verden på. Vi kategoriserer etter egenskaper basert på utsende (farge, form) og etter handlingsmønster. Forskjellen mellom rasisten og den snille er bare i om summen av gruppens verdi blir veid i positiv eller negativ forstand. Hvis jeg sier «Romfolk er forfulgte og trenger hjelp fra oss» da er jeg snill, sier jeg «rom folket er forfulgt for en grunn og det siste de trenger er mer hjelp» da er jeg rasist. Det ironiske (ja jeg tror også dette er ironisk) er at den siste gruppen er den som faktisk krever noe av folk og det å kreve noe av folk er faktisk mindre fordomsfullt enn å de som stakkarsligjør. Jeg bør derfor skrive også dette i capslock DU FINNER IKKE MER FORDOMMSFULLE, HATSKE, EGOISTISKE OVERBÆRENDE MAKTSJUKE OG DOMMINERENDE RASSHØL ENN SOSIALISTEN. Og slenger du med at han er «fritenker» samtidig da er det bare ikke håp for han.

Dette er min mening om gruppen sosialist og også noen tanker om ting rund gruppetenkning. Spørsmålet er ikke om vi skal eller ikke skal putte folk i bås. Det svaret er enkelt: Selvfølgelig skal vi gjøre det, for det finnes ingen alternativ. Det store og viktige spørsmålet er hvor representativt for en gruppe skal det være før vi godkjenner de som noe annet enn en «uviten fordom»?

La oss si jeg kommer med følgende gruppe beskrivelse: «Alle kvinner blør engang i mnden«. Et dette en grei beskrivelse av gruppen? Tar du på deg PK lua nå så ser du mange feil med denne gruppe beskrivelsen. Det fine venstreforvridde verktøyet dekonstruisme vil kunne påpeke at AndyAce83 har jo glemt barn, folk som har hatt livmorkreft, transexuelle, anorektikere og gamle kvinnfolk. De blør da ikke engang i måneden. Ja, det stemmer det. Ser du hvor lite konstruktivt dekonstruisme er? Gir meg hodepine av å snakke med ubrukelige venstrefolk. Selvfølgelig er det en grei beskrivelse av kvinner!!! Man kan ikke ta alle mulig unntak under solen. Vi må kunne komme med generelle ting engang i blant. Det er greit at folk er individer og at det finnes unntak. Skriv det bak øret og ta hvert individ som det er. Men har vi problemer med en gruppe, så har vi problemer med en gruppe, og vi må komme på en løsning på alle.

Nok om det.

Øvelsesoppgave:
Diskuter i gruppe på 1.
Hva er din styrke?
Hva tror du gjør deg til en vellykket person og menneske?

[* Rasisme uttrykket i Norge 2012 er nemlig temmelig lik ordet «blasfemi» på 1600 tallet. Sier man det skal samfunnet lyse personen i band og om ikke drepe han absolutt oppfordre til selvdrap.]

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on august 10, 2012, in Klager om Ting and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: