Wikipedia har venstre lening.

Gidder ikke å skrive langt om dette. Det har ligget litt i kortene at wikipedia har hatt en venstre lening i sine artikkler. Dette har ledet til at man har fått konkurrerende wiki´er som Conservapedia. Selvsagt blir anklager om venstre bias automatisk møtt med latterliggjøring. Bare tull og konspirasjoner.

Vel her er et bevis iallefall:

Mannen som blir latterliggjort, Aidan Burley, var stor i kjeften mot venstresidens multi-kulturelle prosjekt [1]. Han hadde kritisert OL åpningen for å være for politisk korrekt. Det må han angre på. Legg merke til at artikkelen er låst på bildet. Det vil si at jeg kan ikke korrigere artikkelens innhold.

Jeg bruker wikipedia hele tiden. Jeg har stor tro på dem, men jeg har evnen til å tenke selv. Det ligger i de fleste sammenhenger et ideal om politisk nøytralitet i leksikon, vitenskaplig artikler og aviser. Det er derfor vi har tillit til dem. Slik er det ikke. Slik vil det trolig aldri bli heller. Det er greit. Men vi må være ærlig om det. Conservapedia er kreationister (hehe, er ikke det dumt?), de sier at det er sammenheng mellom abort og brystkreft (hehe bare tull) og har i det hele en klar høyre lening. Hehe. Idioter, er du ikke enig? Men det som er, er at de er ærlig om det. Du får konservative synspunkter i form av artikler der. Det som ofte er så skummelt med venstresiden er at de ikke er ærlig om sin ideologi, når den innfesterer deres diverse prosjekter. De gjemmer seg alltid bak gode intensjoner og universelle verdier. Ofte er det ikke slik det er.

Jeg kommer til å fortsette å bruke wikipedia, men jeg må, og det bør du også, huske på at mye «fakta» i verden er egentlig -isme feber i form av «selvfølgeligheter» som går ubetvilt fordi det vil skape ubehag å stille spørsmål til. Dette er ikke konspirasjonstenkning, men realiteter. Trenger du fagord? Internalisering og gruppepress er gode søkeord å starte med.

Øvelsesoppgave:
Le av hvor dumme de som ikke er enig med deg er. Påpek konspirasjon teorier om at noen med makt ønsker å bruke denne makten mot folk som vil ta deres makt vekk.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on juli 28, 2012, in ??? and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: