Sensur #7: For å sensurerere konspirasjons teorier lede ikke til mer paranoia (!)

Såå… noen dager etter jeg skrev Sensur #6 fikk jeg en mail fra Disqus som sa at noen hadde kommentert mitt innlegg på Aftenpostens svada innlegg: Alt du sier og gjør, kan og vil bli brukt mot deg. Av Facebook.

Jeg gikk ditt og kommentaren var fjernet. Men som sagt hadde den også poppet inn på mail. Der sto det:

«Utøyahendelsen satt i scene av Arbeiderpartiet selv. De fikk fokuset på den massakren, mens de i fred og ro kunne jobbe med grunnlovsendringen og annen tilpassing til det nye verdenssamfunnet.

La innvandring fra ikkevestlige land flomme inn, så den raderer ut det urnorske samfunn og norsk kultur. La problemene bli så store i landet at høyere krefter må trenge inn for å rydde opp. En sak for det nye verdenssamfunnet til Stoltenbergregjeringen. «New World Order». Alle de politiske partiene et stort narrespill for befolkningen, for å holde befolkningen engasjert og la de tro på at de er med å bestemmer, lar de tro de lever i et demokrati hvor deres stemmer teller. Det mens de høye herrer og mektige kvinner på tvers av de politiske partiene møtet og organiserer «New World Order» med Bilderbergergruppen.
Den kjøpte og betalte Arbeiderpartipressen siler nøye ut det makten bak makten foretar seg, så folk ikke får vite eller gjøre seg tanker om sniktilpassningen til dette verdenssamfunn, hvor Torvald Stoltenberg sitter i styret for «New World Order».
Datteren og statsministerens søster, Camilla Stoltenberg, sitter i Folkehelseinstituttet som assisterende direktør der. Der hun er med å anbefaler alle vaksiner og vaksineprogrammer som skal settes igang for å vaksinere befolkningen (hva disse vaksinene inneholder..?) Der familien visstnok har aksjer i GlaxoSmithKline, den store legemiddelgiganten som produserer bl.a svineinfluensavaksinen. Norge har aksjer i GSK for rundt 6 milliarder. Hvorfor er det ingen journalister som tør å røre i denne «politiske materien»? Hvem blir truet?»

Når jeg leser slikt tenker jeg mange ting. De tre første er alltid 1) KONSPIRASJONSTEORI!!!, 2) Psykisk sykdom og 3) Wow!

Det neste jeg gjør er å fortolke innlegget. Jeg har alltid vært fascinert av konspirasjon teorier fra «Men in Black/UFO /Roswell» til «Illuminati/New World Order/ tanke kontroll» til de mer banale og utrolige som «Watergate«, «MK-ULTRA» og i Norge den fantasifulle kastrering av tatere. Hehe. Ja, folk er gærne.

Iallefall, alltid vært fascinert. Jeg har studert disse teoriene, jeg har snakket med folk som tror på dem og jeg har gjort egen research (men den tør jeg ikke skrive om det her… møt meg på [tid og sted sendes telepatisk]). Det data oppsamlingen har kommet frem til er: Det er fullt mulig at mange av disse teoriene har en sannhetsverdi i seg.

Jeg har ikke tenkt å skrive side opp og side ned om konspirasjonsteorier idag. Det evnet kan bli et eget innlegg, forbi den reelle sensur tåken Norge har som er evnet for dette innlegget. Likevel vil jeg si at fra ren løgn og fantasi til ultimativ sannhet er det grader og nivå. Det å si at alle «konspirasjonsteorier til en hver tid er kun løgn og fantasi» er veldig intellektuelt uinteressant og ofte bare ren latskap.

Ta f.eks konspirasjonsteorien bak «9/11 Truth movement«. De mener at 11 September terror-angrepet i USA var en «inside jobb» som var ment til å gi «slemme» Bush lov å invadere land for olje. Dette er en vanlig venstre konspirasjon. Det første jeg tenker at dette er piss. Men det er mulig at f.eks Bush var klar over angrepet før det skjedde eller at Bush så mulighetene som dukket opp etter angrepet. Jeg sier ikke at noe av dette er sant, men jeg sier… Det er rom for egentenkning. Jeg tror ikke på den konspirasjonsteorien, men…

Poenget er: Hvorfor ble den konspirasjon kommentaren ovenfor sensurert? Hva galt gjorde den? Mannen/kvinnen som skrev det var «anonym» [jmf tidligre innlegg] og det var verken en voldelig oppfordring eller banning i innlegget. Dette var kommentators mening. Selv om den ville vært feil, hvorfor skulle han ikke få lov å si den?

Det det koker ned til er at konspirasjonsteorier lever best når de blir sensurert. «Selvfølgelig» tenker de paranoide mens de ruller seg en joint og kikker på skrå ut vinduet i det mørke rommet kun opplyst av det sterke lyset fra utsiden.

Øvelsesoppgave:
Skal skrive den. Skal bare sjekke hvem det er som banker på døren. Ser ut til å være tre menn i dress. Aldri hat besøk av så fin

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on mai 27, 2012, in ??? and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: