Klage #16: Brun Musikk

«I like a good beer buzz early in the morning.»

– Sheryl Crow – All I Wanna Do (1993)

Brun musikk er den musikken jeg hater mest sammen med sinna musikk (KING!). Man hører den overalt og den er genierklært av enkelte typer folkefær (68´erene, sønner og døtre av 68’erene, sosialister og den moderate majoritet). Artister som spiller den klassiske brune er Bob Dylan, Bruce Springsteen, Tom Waitz, John Lennon osv. Folk man kan nesten lukte gammel pils og tjall bare ved å nevne navnet på. Det vekker bilder av brune flekker mellom fingre av tobakksrulle-røyking; Derav navnet «Brun» musikk.

Musikken er ofte kasse- eller el-guitar møter venstreorienterte idealer også kjent som «kumbaya my state«. Jeg aner ikke hva folk hører i det, men alt jeg hører er at livet mitt ebber ut blandet men en følelse av at livet står stille. Det geni erklærte er vel at de ligger en venstre-liberal tone i låtene (som vi alle lærte på barn og ungdomskolen er venstre-liberal det samme som smart, god og rett) for anvansert lydbilde er det ikke.

´´And I hope that you die, and your death'll come soon. I will follow your casket in the pale afternoon. And I'll watch while you're lowered down to your deathbed. And I'll stand o'er your grave 'til I'm sure that you're dead´´

Den mest kjente og mest genierklærte av alle brune musikere er Bob Dylan. Han har en sang stemme som best kan beskrives som tobasko i åpne sår. Hvis du har hørt han live vet du at han holder igjen. På konsert gidder han ikke å synge eller tydligegjøre tekstene i det hele tatt. Da er det bare en slags slimrensende breking for massene, som ukritisk storkoser seg av «lyd».

For det er det brunmusikk ofte er
; «Lyd». «Noise» eller «støy», om du vil. Bakgrunns vrøvl man kan sette på mens man «løser verdensproblemer» med kompiser der man siterer John Steward eller George Carlin og nikker enig med hverandre om at det viktigste er at ikke FRP kommer til makta.

Brun musikk har et kollektivt budskap. Det er noe galt med menneskeheten. Alle mennesker har en sekulær arvesynd impregnert i DNA. Denne arvesynden leder til maktovergrep, undertrykkelse, vold og seksuell frustrasjon. En ondskap som gjelder alle mennesker utenom de som lytter til artisten selvfølgig. Løsningen er implisitt (lest imellom linjene) å stemme noe venstreorientert og kikke styggt på hvit kristen mann. Altså at bare stat og kommune kan redde oss fra vår egen onskap (god Thomas Hobbes skole)

«Take me down to the paradise city
Where the grass is green and the girls are pretty
»

Funs n Hoses – Paradise City

Kongen av brunmusikk het Woody Guthrie (født 14. juli 1912, død 3. oktober 1967) og man kan vel si at alle som er inspirert av han lager musikk av den brune typen. Woody Gutrie var kommunist og sikkert annet vederstyggelig også. Noe mer er det vel ikke å fortette om han. Jo, han døde med en helt forferdelig sykdom, nesten glemt på en anstalt. Det er viktig å huske at kommunister, sosialister og humanister er de mest egoistiske menneskene som finnes, så de vil ofte dø alene. Dette kommer av deres hat mot plikter. Når noe blir et ork så må stat og kommune ta seg av det. Vil du ha bevis og kilde referanse? Gå til nærmeste sykehjem.

Så iallefall, man kjenner igjen brun musikk på tekstens innhold, men like ofte på en skrikende munnspill og en giddaløs (sjeløs) stemme. Her er det ikke en estetisk opplevelse man skal søke men en politisk vekking. En venstreforvridd holdning. Nå kan det hende du tenker «Hey, AndyAce83. Nå ser du venstreforvridde på høylys dag igjen«. Og du har kanskje rett. Jeg begynner å blir sikkerlig paranoid for venstreforvridd missvisning. Alt har blitt propaganda for sosial-diktatur og konsensus tenkning. Jeg beklager. Det kan ikke være så ille. Men brun musikk er ofte venstreforvridd.

Nok om det.

Så kort fortalt i liste form:
For å bli diagnosert som «brun musikk» må artisten/sangen ha 3 eller flere av disse symptomene i over 6 mnder.

1) Hes og ofte ganske herdede menn synger melodiløst [sic].
2) Apatiske observasjoner i tekst
3) «Sånn er det bare» beskrivelser
4) En underliggende «Ting ville vært bedre om alle var venstreorienterte» tema
5) Hva som var eksperimentelt på 1930-tallet blir pakket inn som innovativt på 60,70, 80, 90, 2000, 2010 tallet.
6) Musikk som glir glatt inn i alle tapte puber i verden. Der hvor de slagene menn venter på å dø.
7) Fans av låta/artisten sier de ikke bryr seg så mye om teksten men mener likvel artisten er visjonær tekstmessigst.
8) Romantiserer/beskriver enkelhet (være en ambisjonsløs venstremann som ikke vil skape noe) og dumme livs valg (dop bruk, abort, seksuell promiskuøs) uten noen brodd (se punkt 3)
9) De dør sjeldnere enn man skulle tro ung. De fleste er seiglivede skinnposer som ser aldri ut til å ville dø.
11) De skal ofte representere arbeiderklassen, men er ofte noen av de rikeste artistene i verden.
13) Har musikalske røtter til negroid slave musikk (blues, RNB, Negro spirituals, gosbel osv) men artistene er oftest hvite som KKK laken.
14) Har drevet med, eller driver med rus ukritisk. Sanger bærer så preg av denne rus bruken (NB: Må ikke blandes med sanger influert av galskap, dreier seg om galskap eller er advarsler om dopbruk. F.eks Land (horses/land of a 1000 dances/la mer(de) og Rocket Man )

Kjente artister som produserer brun bråte:
Bob Dylan, Bruce Springsteen, Jokke og […], Green Day, Guns & Roses, Henning Kvitnes, NOFX, Led Zepplin, Mojo Nixon, Rancid, Raga Rockers, Willie Nelson, The Rolling Stones, Sublime, Tom Waits, Gatas Parlament, Samvirkerlaget, Vømmøl Spellmannslag, Odd Børretzen, Woody Guthrie, John Lennon, Jimi Hendrix, The Beatles, Frank Zappa.

Siste notis:

Ikke all brun musikk er ræva, men mye er. Jeg liker enkeltsanger fra de fleste brune artister, men jeg ser et mønster i tema, stil og fanskare som er irriterende og kjedelig. Bob Dylan f.eks er ikke en visjonær artist som sang om «ekte ting». Han sier det til og med selv! Likevel sitter det fullt av livs lei venstreforvridde med pils og tramper takten til Masters of War (en ganske bra sang egentlig, men du finner den ikke på youtube) og kveler siste rest av livsgnist. Brunmusikk er i essens en pasifiserende, «sånn er det bare» bekreftende musikk som romantisere politisk (aka forpliktningsløst) engarsjement men ned spiller mellom menneskelig ansvar. Sangene blir sett på som veldig dype (f.eks Helter Skelter og Manson) når de egentlig bare er rus-influerte fantasier om tull.

Dette er hva jeg hører når brun musikk spilles.

Øvelsesoppgave:
Velg en av oppgavene.

A) Johnny Cash, Patti Smith og flere er ikke nevnt i listen ovenfor selv om de mange likhetstrekk. Velg en artist som Cash eller Smith og drøft om de lager brun musikk.

B) Videre utvikl den «brune musikk» genren hvor du utdyper enkelte elementer eller legger til tendenser i lys av musikk historie, tekst analyse og/eller idehistoriske.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on mars 15, 2012, in Klager om Ting and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: