Hva er Norsk? (Et twitter svar på over 140 tegn)

Jeg «leste» følgende innlegg i Aftenposten: De «tause ting» hvor det kritikkverdige var at forfatter irene skagestad ikke gav tillattelse for kommentarer under hennes «på kanten» innlegg om radikal kultur-relativisme, gråting for syke mødre og folk som ikke kan gå med relgiøst finladshette (aka Burka).

Jeg fant da et VGD forum som tok opp dette problemet og sende det til forfatteren via TWITTER! (@i_skagestad). Etter litt om og litt spurte hun «@AndyAce83 Norge, som de aller fleste land, har alltid vært i forandring. Og hva mener du egentlig er norsk kultur da?» før hun raskt la til «@AndyAce83 ai sorry, men merker plutselig at jeg ikke orker å ta denne veldig lite fruktbare diskusjonen enda en gang.«.

Vet ikke om du ser et mønster her? Neppe. La meg defor påpeke. Først skriver hun en kronikk hvor hun hevder sin rett, uten å gi andre tilgang til å fortelle henne om andres virklighet. Så blir hun konfrontert med dette hvor hun hevder «det er ikke noe som er Norsk» (et vanlig venstreforvirdd kulturelativt argument fra Thomas Hylland skolen) og sier «Men nå vil jeg ikke leke noe mer med deg» og regner med at diskusjonen er over.

Men det er den ikke!

La meg derfor gi deg, Skagestad et innlegg jeg postet hos en annen kulturelativist og venstreforvirdd som skrev «Hva er definisjonen av ?norsk??«:

«[…] Jeg tror du [vet] mange svar på «Hva er Norsk»? du bare hørte ikke etter. Hva er Norsk? Ta frem penn og papir. Skulle du ha noen dekonstruerende oppfølging spørsmål (f.eks: Er haringfele Norsk? Den har sitt opphav fra blablabla for 900 år siden?) så gidder jeg ikke å svare på det.

Ting som er Norsk: Natur og elsk til Natur, traurighet, ikke voldlig protest (det som skjedde i Oslo på grunn av Gaza protest er IKKE Norsk), bonderomantik, Ibsen, Peer Gynt, Grieg, Hardingfele, selvutslettende toleranse, naiv tro på stat og kommune, klaging, skepsis til fremmede/kald, ærlig, Kristendom (i 2030 har Kristendom 1000 jubileum på tide å annerkjenne det Norsk), Troll, Askeladden, folke eventyr,Flagget, Ja, vi elsker, 17 mai, Nasjonal følelse (gjelder ikke deg, men de fleste som ikke har lest seg dum har det), fjorder, kjedlig (f.eks hurtigruten minutt for minutt), selvmord og rus problemer, kjendis/politiker nepotisme (man arver mange stillinger i Norge), dialekt bevisthet, likhet, ikke konkuranse dyktig, sosial-demokrati (til og med høyre er for det), en til jeg ikke klarte å skrive men som vi alle vet er Norsk.

Tror det holder.»

Et svar til en bedreviter er like bra til noen andre bedrevitere. Slit den på helsa, Irene Skagestad. Your welcome.

Øvelsesoppgave:

Skriv en analyse av «Sommerfugl i vinterland» eller «Barn av regnbuen». Hvilken poltisk ståsted har disse sangene?

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on februar 28, 2012, in ??? and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: