Tanker om konspirasjonsteorier.

Jeg har alltid likt fantasi og har vært velsignet med en god fantasi. Når jeg var liten, som en god seriemorder yngling, lekte jeg mye med meg selv og kunne la alt bli en magisk portal til moro. Som denne typen introvert menneske er jeg alltid mer tiltrukket av å høre noen dikte vilt enn noen som skal belære meg med «fakta». Derfor har jeg alltid vært fasinert av konspirasjons teorier. Her er mine tanker om det.

Konspirasjonsteori er et ladet ord (jeg skal skrive et blogg innlegg senere om ladede ord) som sier egentlig «psykisk syk fantasi». Men konspirasjonteori betyr egentlig bare «ubekreftet ide om at to eller flere har samarbeidet mot et mål som ofte går imot en tredjepart (oss)».

Hvis jeg sa «Tine har betalt REMA 1000 penger for å skyve konkurrenten Synnøve ut av butikken» ville Tine og REMA si til meg «Nå AndyAce83 er du konspiratorisk. Kan du bevise dette.» og jeg sier da «Nei, men TV2 kan«. Når man har en rød-grønn regjering har tre parter (SP, AP & SV) gått sammen for å lage en felles politisk utopi. Man kaller ikke slikt konspirasjonsteori selv om det innholder alle elementene (flere parter alliert under felles agenda «mot» oss). Det er fordi slike observasjoner faller under «sånn er det bare» visjonene til den moderate «det er ikke noe problem før det er et problem» majoriteten og er akkseptert som «ikke noe å tenke på».

Poenget er at fordi man i vår kultur mener at når man kaller en konspirasjonsteori for en konspirasjonsteori har man automatisk fortalt at det er en delirisk fantasi så betyr det ikke at det faktiske er løgnaktig tull. Her er noen andre eksempler på konspirasjon teorier som IKKE blir sett på som noe latterlig feil.

Konspirasjon teorier som er husvarme:
1) Mange terrorister var konspirasjonsteoretikkere, så derfor kan alle konspirasjonteoretikkere være terrorister.

2) USA har forårsaket mange stygge handlinger over hele verden for å få tilgang til olje

3) Kapitalismen er et system laget for å holde den fattige klassen nede.

4) Religion (særlig Kristendom) er skapt kun for å holde folk nede og er i essens bare makt over folk. Historien viser at religion leder bare til krig, fattigdom osv. Alle store tenkere har vært ateister. De finnes ingen Gud, Jesus har aldri eksistert og det hele er en stor løgn av mørkemenn.

5) Google, Facebook og andre på Internett samler masse informasjon om deg for grunner vi ikke helt vet (så her er det rom for spekulering).

6) Tenk ut noen egne også! Det er mange av dem. Alt som trengs er ubekreftede konklusjoner av vag data. (klarte ikke å komme på noen? Hint: Hvorfor har vi ikke mye hemp produksjon i Norge?

Så da kommer vi til de ikke husvarme konspirasjon teoriene Eurabia, New World Order, Illuminati og diverse religiøse og sekulariserte dommedager m.m.

Som de moderate, «vel reflekterte» ikke-hysteriske menneskene vi er så må vi bare le og flære av slike syke tanker. Ja, vi kan absolutt tro på alt mulig stygt USA gjør og Religion VET VI ØNSKER OSS VONDT. At sigarett firmaer har holdt det skjult for oss i mange år hvor helsefarlig røyking er, det er sant.

Men tanken på at de skulle være en bevegelse mot et verdenstyre via en globalisering som fjerner den Europeiske kulturelle identitet og importere mange venstre orienterte innvandrere for å hindre politiske bevegelse skulle sannheten komme frem må vi bare riste på hode av. Hvor er beviset? Jagland har da ikke snakket om at Norge skal bli en del av EU? Det er ikke snakk om et tredje valg angående EU medlemskap? Og la oss være ærlige her, hvis vi ble medlem av EU så ville jo vi kunne få ny avstemming om å komme oss ut igjen? Nei, vi moderate må bare le av det hele. Le, le, le, le.

Det er jo ikke som Islams påvirkning på Norge er kjennbar? Når så vi en moske sist? Vi har da aldri gitt Islam noen sær retter i Norge vi? Aldri snakk om å gi [halhal] kjøtt i fengsel eller hijab uniform i aya-tollja… unnskyld tolla. Nei, vi må le av det hele. Alltid le. Hehe.

Men hva hvis det er sant?

?????????????????????????????????????????????

Øvingsoppgave:
Skriv en historie om en paranoid man som hevder at staten er ute etter å ta han. Han er innlagt på galehus og får sterke medisiner flere ganger om dagen så han orker ikke få de sterkeste reaksjonene. Men han prøver, mens venner og familie gråter, å gi uttrykk for at Stat og kommune var aldri deres venner. En dag dør han under mystiske omstendigheter, men de moderate pårørende tar forgitt at han døde av normale omstendigheter. Kall historien «Piller river sjelen i filler» eller «En tapers nye verden»

Musikals utgang:

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on november 16, 2011, in ??? and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: