«Vogt eder for falske profeter…»

«Men vokt eder for de falske profeter, som kommer til eder i fåreklær, men innvortes er glupende ulver!»
– Matteus 7:15

Halleluja!

Beklager at jeg kom med et bibel sitat. Hvis du er «fritenker» håper jeg du ikke fikk utslett. I isåfall vil noen linjer fra Dawkins bok frigjøre deg.

OK. Så jeg er Kristen. Ikke fundamental kristen, mer hva jeg kaller «avslappet Kristen» (før kjent som «vanlig Norsk Kristen»). Ikke en av dem «Jesus er kul! La oss ta en rap om frelse»-Kristen eller «Gud hater homoer og alle som ikke kan hele bibelen utenat vil brenne! For som det står i Åpenbaringen 20,15. «Og om noen ikke var skrevet inn i livets bok, ble han kastet i ildsjøen.»»-Kristen.

Nei, avslappet Kristen tror at det er en Gud, at av alle relgioner er Kristendommen den beste filosofisk, spirituelt og er den mest konstruktiv virkelighetsopplevelse både psykologisk og kulturelt. Avslappet Kristen tror at for mye dveling på hva som er synd, hvem som er syndere og om helvete er ekte eller en metafor er ting som ikke er konstruktivt i daglig livet. Problemet er at det er vanskelig å være «avslappet» Kristen på grunn av en økende respektløshet fra «fritenkere» og annet Gudløst pakk.

Jeg har skrevet innlegg om dette før og kommer sikkert igjen for «fritenkere» blir mer og mer høylytt og avskyelig for hver dag som går [1] [2] [3] [4] [5] [6]. Men problemet er ikke bare «fritenkere» men alle de Kristne eller «Kristne» som gir «fritenkerne» ammunisjon.

Jeg snakker om de kristne som med fullstendig mangel på sosiale antenner forsterker «fritenkerens» virkelighetsforståelse av at kristne er slemmere enn muslimer og at Kristendom er den verste mest intolerante religionen i verden. Jeg snakker om «Send Penger» evangelister som tjener seg uspiselig rik på andres godtroenhet. Jeg snakker om hykler kristne som fordømmer en synd også er dumme nok til å bli tatt gjøre det selv (Seriøst! Fordøm noe annet iallefall! Det står i biblen om en flis og bjelke. Les den delen av bibelen igjen!). Jeg snakker om Kristne som gråter elver for døde fostre og syke mennesker som ikke skal holdes i live av maskin lenger men jubler i gledesrus over noen som får dødsstraff. Kort sagt snakker jeg om sinna Kristne som ønsker at menneskers synd skal møtes med hat ikke forståelse, tilgivelse, håp, hjelp og neste kjærlighet.

Jeg snakker om kristne som med sin ekstrem hat mot alle andres livs valg som Westboro Baptist Church. De menneskene som får for seg at det er greit å skrive «God hates fags» i en kristen begravelse til soldater som døde i slag som ikke engang var homofile. Jeg snakker om dommedags «profeter» som spår dommedag om og om igjen med like mye media omtale vær gang.

Jeg snakker overraskende nok IKKE om Ludvig Nessa eller Nina Karin Monsen. De holder seg sivile i debatten og selv om mange finner deres person usympatisk (Monsen er blant annet Bergensk! UGH!) og deres meninger forferdelige, er det min mening at de bare er ærlig med seg selv og sin sak. De er imot homofil og abort, men de er ikke imot menneskene som er og gjør det. Dette er en vanskelig distinksjon for «fritenkere» men er en viktig distinksjon.

Jeg ønsker mer ydmyke men ÆRLIGE Kristne i debatten. Mennesker som ikke er redd for å ta opp problematiske saker (abort, homofili, synd og fortapelse) men evner forståelse for at bare Gud vet og at den uten skyld skal kaste den første stein [7] , [8] osv. Kristne må slutte å være sosial-demokratisk korrekt i alle sammenhenger. Det er en forskjell mellom politisk/kulturelt definert godt og religiøst godt. Det er min observasjon at denne politiske underdanigheten leder til at andre religioner (det beste eksemplet Islam) som er mer klare i sin «dette kan vi/ dette kan vi ikke» tale vinner fotfeste i Norge og vesten. INGEN er tjent med det.

Vi må skille oss ut fra andre religioner og vise hva som skiller oss fra dem. Det er min mening at kristendom er en individualistisk religion (særlig lutheranske) som fokuserer på et personlig forhold til Gud. Det er den religionen som skaper mest vekst i kultur og mest lik de vestlige verdier før (og til en hvis grad nå). Den aksepterer andre religioner (så mye at det kan oppfattes selvutslettende) og påpeker hvorfor Islam er en mye mørkere religion enn hva venstresiden og «fritenkerne» ønsker skal være sant. Vi må derfor påpeke at Jesus var en pasifist, mens Muhammed var en erobrer. Til og med «fritenkere» klarer da å se at det er bedre med pasifisme enn eroberisme (imperialisme)

Siden jeg har sjokkert og støtt mange fritenkere allerede med mitt første bibelsitat så kan jeg likesåvel ta nådestøtet med et til:

«Ikke enhver som sier til mig: Herre! Herre! skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Faders vilje. Mange skal si til mig på hin dag: Herre! Herre! har vi ikke talt profetisk ved ditt navn, og utdrevet onde ånder ved ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger ved ditt navn? 23 Og da skal jeg vidne for dem: Jeg har aldri kjent eder; vik bort fra mig, I som gjorde urett! »

-Matteus 7.21-23

Her kjører vi oldschool bibel. Ikke noe Knausgård oversettninger her. Vi leser «Fader vår, du som er i himmlen» ikke «Pappaen vår som er et sted Astronomer ikke kan finne.»

Nok om det
Så langt… Men seriøst KNAUSGÅRD skal oversette bibel?

Øvingsoppgave:
Ingen øvingsoppgave idag, men istedet et ønske om at du koker deg litt te og kikker ut vinduet og spør deg selv: «Hvorfor liv?» som ikke må forveksles med «Hvordan liv?».

For å få en balansert debatt… Her er noen «fritenker» tanker også 😉

Vise ord #1

Vise ord #2

Vise ord #3

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on november 10, 2011, in ??? and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: