Klage #7 Sensajournalismen og alt annet F-skap i media

Vi har alle lest krasse innlegg i aviser om at «nå går det for langt i media». Vi har selv rynket på nesen av noe sosial-pornografisk på første siden av hva vi trodde var Se og Hør men fant raskt ut var en av vårt lands viktigste aviser. Noen ganger har vi klaget til venner og bekjente om at Norge fordummes hver dag av en underholdning og sensasjonsjournalistikk som har kun ett mål; lavmål.

Men kanskje du sier «Jeg har ikke tenkt det jeg. Jeg liker å lese om Linni Alexanders private ferieparadis.» eller kanskje «Nå overdriver du nå. Det er da ikke så ille at Idol og Skal vi Danse deltagere får to siders spalteplass i alle aviser. Det har de fortjent. Men det må ikke ta spalte plass fra fåttballæen.» Hvis du er typen til å si det må jeg be deg om å slutte å lese bloggen min med engang. Gå et annet sted!

Æsj!

Til dere andre som er som meg: Hva skal vi gjøre med dette?

Her er mitt forslag. Vi må starte få startet en ny journalist pris. La oss kalle den «Smi mens liket er varmt» prisen. Journalisten som vinner denne har fremhevet seg som en kompromissløs journalist uten noe forståelse for hva etiske rammer, privatlivets fred og/eller hva som kan kalles nyhet. Prisen medfølger en statue av… jeg vet ikke… kanskje en kar i en gapestokk og et løfte om at i det neste året vil alle ting denne journalisten gjør bli fulgt av en annen journalist som skriver på en blogg alt han finner ut av at denne journalisten gjør (utroskap, kjøre for fort, krangle med naboen osv). Denne ideen synes jeg er en fin og ikke urimelig grusom straff for denne type nedbrytende fjas.

Så for å oppsummere:
Jeg har klaget og kommet med en løsning. Hva med deg? Hva har lizzom du gjort som er så sabla bra?

En øvelses oppgave til slutt:

Skriv en artikkel om et viktig evne for deg, og gi den til venner og bekjente. Ta en stoppeklokke å se hvor lenge de gidder å lese. Fullfører de artikkelen da… da har jeg ikke ord. Du har min respekt.

Reklamer

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on oktober 15, 2011, in Klager om Ting and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: