Klage #5 Slutt å digitaliser alt! aka. Analog notepad NÅ!

«Fremtiden er digital», skal bedremediaviteren ha det til og skal da rettferdiggjøre at alt nå skal gå på «web» med en pad av noe slag. For som de sier (med apple og microsoft nikkende bak) «Man lærer så mye bedre med en power point eller en flash animasjon eller en grupperom på nett enn å skrive for hand mens man sitter i en stol og prøver å følge med». Så kidsa får sæ data vettu, med internett greier og whatnot! Dette skarem ha på skolen, alle som en.

Jeg er kanskje gammel (alikavel trolig yngre en noen av de hyppe mediabedreviterene) men jeg husker fortsatt hvordan det var å være «ung». Faktisk, tro det eller ei, var det data i klasserommet når jeg gikk på skolen også. Den var reservert for gutten med lese/skrive/konsentrasjonsvansker i klassen. Den skulle hjelpe han med å få notert ned ting i klassen. Jeg så han spilte mye kabal og glante tomt ut i rommet for det.

«Men fremtiden er DIGITAL», sier herren med slips fra et et «NavnbindestrekNavn AS» firma og hvem kan da være uenig i det? JEG ER UENIG I DET! Til den dagen vi kan laste vår hjerne inn i en data så er verden fortsatt analoge. Kunnskap kan ikke lastes ned som en app, men må gå med modem hastighet inn via øre, øyne og dataen må behandles og lagres i selvlagede kataloguer i hode.

Data er en stor kilde til kunnskap og en like stor distraksjon. Alle vet dette. Barn, som ennå ikke har utviklet impulskontroll, bør ha minst mulig tilgang til uvesentlig stimuli hvis de skal lære. Hvis et barn kan velge i mellom å lese en digital bok om Ibsen eller se den siste traileren til «Teen girl in love with a badass» filmen fra Hollywood hva tror du han/hun vil velge?

Men nå tenker kanskje du «hør på den gammlisen´a. Hakke forstått en dritt ass. Data mårem lære. D sie lizom sæ sjæl. Skarrem væra helt på bærtur iforhold te resten a verden da el? Skarrem bli datards? Du ække merre man. Bli me på utviklinga eller dett etter du lameass motherfucka»

*sukk*


En øvelses oppgave til slutt:

Skriv 3A4 sider for hand å si meg at du ikke har vondt i handleddet av det og at tankene svirret vekk flere ganger før du ble ferdig.

About AndyAce83

Norwegian. That is all.

Posted on september 27, 2011, in Klager om Ting and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Så hva tenker du om dette?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: